Serena Vilijams
Profimedia
Serena Vilijams, Foto: Profimedia

Saša Bajin, Nemac srpskog porekla, nekada je trenirao Serenu Vilijams, a sada je Japanku Naomi Osaku doveo do finala Australijan opena.

PROČITAJTE JOŠ:

Možda niste znali, ali za uspeh Naomi Osake, teniserke iz Japana, koja je na US openu stigla do prve grend slem titule u karijeri, najzaslužniji je - Srbin! I to niko drugi nego Saša Bajin, bivši trener Serene Vilijams.

Misteriozni Srbin Saša Bajin rođen je u Aranđelovcu pre 34 godine, a odrastao je u Minhenu. Od detinjstva je sjajno baratao reketom i najavljivao velike teniske domete. A onda, porodična tragedija ga je na trenutak smakla s pobedničkog puta. Kad je imao 15 godina, otac mu je poginuo u saobraćajnoj nesreći i tada je izgubio motivaciju.

Serena Vilijams

EPA

Serena Vilijams, Foto: EPA

Ipak, pre 10 godina dešava se pozitivan preokret. Saša je dobio poziv od tadašnjeg Sereninog partnera Jovana Savića da pojača njen tim. Prihvatio je i tako učestvovao u osvajanju brojnih titula slavne Amerikanke.

On je bio i prolazio sa njom kroz sve uspehe, ali i padove i najteže periode u karijeri. Bio je uz nju dok je bila u bolnici tokom 2010. godine kada je imala krvni ugrušak u plućima i kada je posekla nogu. Tada joj je spremao srpske palačinke i uštipke na koje ju je navukao.

"Osim mojih roditelja, mislim da je on najvažnija osoba u mom timu. Mnogo je više od udarača loptice na mojim treninzima. On je moj stariji brat, član porodice. Zna više o meni od moje rođene majke", govorila je Serena o svom treneru.

Naomi Osaka

AP

Naomi Osaka, Foto: AP

Koliko joj on znači govori i to da mu nije dozvoljavala da dok je povređena radi sa drugim teniserkama, čak ni tada kada je propustila skoro čitavu sezonu i kada ga je Jelena Dokić pozvala da malo sparinguje sa njom, Serene je odbrusila da to može samo preko nje mrtve.

Bili su nerazdvojni, pa se spekulisalo da su i u ljubavnoj vezi. Bukvalno su živeli zajedno, spavali u u istom krevetu, izlazili po klubovima... Tabloidi su pisali o njihovoj navodnoj romansi, čak se spekulisalo da Serena čeka njegovu bebu. Ipak, oni su demantovali da su u ljubavnoj vezi.

Japanska teniserka je načinila senzaciju na US openu, zbog čega je Bajin zvanično proglašen najboljim trenerom sveta u 2018. godini.

Da se rad sa srpskim stručnjakom isplati i da uspeh Naomi Osake u Njujorku nije bio slučajan, potvrđuje se sada u Melburnu.

Serena, Foto: profimedia

Naomi će se u subotnjem finalu sa Petrom Kvitovom boriti ne samo za trofej, već i za prvo mesto na WTA listi.

Svi uspesi 21-godišnje Japanke imaju isti potpis - Saše Bajina.

Srbin dok govori o svojoj učenici ima samo reči hvale:

Serena privlačila pažnju oblinama..., Foto: profimedia

"Uspeh je nije promenio. Ona je i dalje - Naomi. I dalje se šalimo na isti način, treniramo na isti način... Ništa se nije promenilo", kaže Saša Bajin i dodaje:

"Na svetu postoje dve vrste ljudi - oni koji kada postignu veliki uspeh zadovolje se time i oni koji hoće još. Na moju sreću Naomi spada u ovu drugu grupu".