Novak Đoković
EPA-EFE/ALI HAIDER
Novak Đoković

EPA-EFE/ALI HAIDER

Novak Đoković , Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

To znači da teniskih takmičenja neće biti sve do 27. aprila, tada će ATP pokušati ponovo da pokrene sezonu!

Prvi otkazani veliki turnir je ono koje profesionalni teniseri vole da zovu "peti Grend slem" (zbog sjajnih uslova i organizacije takmičenja) - Indian Vels!

Iako su organizatori Majami Opena najavili da će turnir biti održan, juče je stigla informacija i da je on otkazan.. To su svi "veliki" turniri u martu na kom bi Đoković učestvovao.

U aprili najbolji teniser sveta bi učestvovao na jednom turniru serije 1000, a to je ATP Monte Karlo!

Ukoliko čelnici ATP-a ni posle aprila ne nađu rešenje, sledeće takmičenje na kom bi Đoković najverovatnije igrao je ATP Madrid, upravo je srpski teniser u prestonici Španije prošle godine slavio. 

Poslednja provera pred Rolan Garos bi bio turnir u Rimu, koji je možda i najviše pogođen ovim dešavanjima.

Novak Đoković brani 2590 u sezoni šljake + Indijan Vels i Majami Open, dok Nadal ima teži zadatak jer ima 3900 bodova da odbrani. 

Pošto neće biti teniskih mečeva šest nedelja, ATP lista će nakon tog vremena izgledati ovako (U zagradi je trenutno stanje poena)

1. NOVAK ĐOKOVIĆ - 9905 (10220)

2. RAFAEL NADAL - 8950 (9850)

3. DOMINIK TIM - 5535 (7045)

4. DANIL MEDVEDEV - 5095 (5890)

5. RODŽER FEDERER - 5030 (6630)

Đoković bi uvećao prednost u odnosu na Nadala, najveći gubitnik bi bio Dominik Tim koji bi izgubio 1510 poena, a Danil Medvedev bi prestigao Rodžera Federera na ATP listi!

Pit Sampras, Foto: EPA / Pascal Pavani

Iako će Đoković propustiti nekoliko važnih turnira i mogućnost da prestigne Nadala po osvojenim Masters titulama, Španac ima samo jednu više (35), srpski teniser će imati povoda za slavlje, pošto će prestići legendarnog Pit Samprasa na drugoj poziciji po broju nedelja!

Novak Đoković u ovom trenutku ima 281 nedelju na poziciji broj jedan ATP liste, ispred njega su Pit Sampras sa 286 i Rodžer Federer sa 310 nedelja!

Pošto se teniski turniri neće igrati 6 nedelja, to znači da će najbolji teniser sveta prestići legendarnog američkog tenisera na poziciji broj dva!

Rodžer Federer bi trebao da strahuje, pošto bi Novaku od tog trenutka trebalo još nešto manje od 6 meseci da preuzme i ovaj rekord Švajcarcu!