Novak Đoković
EPA/Rhona Wise
Bruno Soares

AP Photo/Ng Han Guan

Bruno Soares, Foto: AP Photo/Ng Han Guan

On je govorio o Kermodu, Đokoviću i sistemu koji je uspostavljen u Savetu igrača, za brazilski "Saque e Volieo".

PROČITAJTE JOŠ:

Smena bivšeg prvog čoveka ATP tura, Krisa Kermoda iznenadila je sve, a sam Soareš, koji predstavlja sve dubl igrače u Savetu zajedno sa Džejmijem Marijem, obavio je oko 30 sastanaka. 

"Imao sam 30 sastanaka i to ne samo sa Savetom. Tu su bili i drugi teniseri, direktori turnira, tako da sam dosta vremena tome posvetio. Mi ni o čemu ne odlučujemo i ja mislim da je jedinstvo ono što nam je najpotrebnije. Čak i u razgovorima o Grend slemovima igrači uglavnom gledaju sopstvene interese", rekao je Soareš.

Odluku o smeni prvog čoveka tenisa doneli su sve, ne samo Novak Đoković!

"Moje mišljenje je slično većinskom. Sistem ATP-ja je veoma komplikovan. Imate direktora koji funkcioniše na 'obe strane' i često dolazi do sukoba interesa. Novak Đoković nije sam doneo odluku (o smeni Kermoda). Dogovorili smo se da dovedemo nekoga 'sa strane'. Nekog kvalifikovanog ko će proceniti naš sistem. Da li je to najbolji sistem za tenis? Tenis je veoma privatan sport i to svi znaju. Da li su nam potrebni direktor i predsedavajući? Spošaljnji komitet?", zapitao se Soareš.

Najveće svrha saveta je cilj da se poveća nagradni fond za sve igrače, ne samo za pobednike turnira!

"Mi se borimo za povećanje nagradnog fonda i imamo naša uverenja. Savet postoji već 10 ili 12 godina i mi svi želimo da smo u njemu. Trenutno postoji bliska diskusija sa turnirima jer svi žele bolji Tur. Da turniri dobijaju više novca, kao i igrači. Ako su turniri bolji, to je bolje i za tenisere. Sve je to, na kraju, biznis", zaključio je Soareš.