Novak i Jelena Đoković
Instagram
Filip Kolšrajber i Novak Đoković

AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Filip Kolšrajber i Novak Đoković, Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Nemac je progovorio o važnosti ishrane u profesionalnim karijerama, i on je započeo da jede hranu bez glutena kao Novak:

"Pobrinuo sam se da jedem hranu bez glutena, evo već šest godina! Pomoglo mi je mnogo, ali svako mora da odluči sam. Novak Đoković je verovatno na vrhu ledenog brega pošto donosi stvari koje sam napravi od kuće, one uopšte ne izgledaju ukusno!" - pecnuo je Kolšrajber onoga ko Novaku sprema tu hranu! Moguće da je to upravo Jelena!

Ali svestan je Kolšrajber da mora promeni svoju ishranu:

"Kao broj jedan, moraš da radiš sve da ostaneš u vrhu!" - zaključio je Nemac priču o Đokoviću pa se okrenuo na svoju igri:

"Mislim da igram bolje sada. Telo nije kao što je bilo pre 20 godina, ali sam postao pametniji, imam veći IQ što se tiče igre. Učim svakog dana. To je moj cilj. Ako staneš ili pomisliš da si imao dovoljno odšetaćeš. Želim  da napredujem svake godine. Da ugasim svoje slabosti i da ih popravim" - samokritičan je Nemac:

"Rekao bih da imam mnogo bolji bekhend i veliku dozu raznovrsnosti na servisu, zbog toga mislim da sam bolji igrač. Tu su dosta mladih i starijih igrača, pa se intezitet povećava."

Potom se osvrnuo na nedavno završeni Dejvis kup:

"Moram da budem iskren, ljudi iz vrha tenisa su razmišljali da promene nešto pošto postoji mogućnost da ima nečeg što ne valja. Ja sam samo igrač. Nemam ideju da li je dobro sponzorstvo ili da li je medijska pažnja dobra ili ne, prosto ne znam. Tu je dosta politike. Moraju da odluče. Oni su smislili totalno drugačiji Dejvis kup. Ja volim tradiciju, tako da sve što je novo to je drugačije"