ŠVAJCARSKE NOVINE PRENOSE KAO UDARNU VEST Novak Đoković će okončati nezavisnost Kosova

Najbolji teniser planete je konstantno na udaru.

Novak Đoković, Srbija
Novak Đoković, Srbija, Foto: EPA/Ali Haider

Švajcarski tabloid Blik objavio je da vest da se srpski teniser Novak Đoković politički angažovao u rešavanju problema Kosova, pozivajući se na izjavu srpskog šefa diplomatije Ivice Dačića prema kojoj najbolji teniser planete pomaže u lobiranju za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova. Kako je rekao Dačić, više puta je zvao Đokovića da stranim državnicima pošalje reket ili lopticu sa autogramom.

- Đoković je kao loptica u svađi Srbije i Kosova. Još početkom godine je ovaj 32-godišnjak dospeo između frontova - podseća Blik na uvrede koje je kosovski ambasador u Bugarskoj u januaru izneo na račun Đokovića.

Povod je bila pesma "Vidovdan" koju su Đoković i drugovi pevali posle pobede u ATP kupu.

- I sad navodno Đoković treba da pomaže kako bi se okončala samostalnost Kosova - dodaje švajcarski tabloid. - Ostaje nepoznato kako bi tačno trebalo da izgleda uloga svetskog broja jedan - zaključuje se tekstu Blika.

Panika koja vlada među kosovskim Albancima zbog sve očiglednije i izvesnije propasti lažne države, stigla je izgleda i do njihovih zemljaka rasprostranjenih u Švajcarskoj, pa i do novinara tamošnjih tabloida. Naravno, švajcarski list Đokovića naziva "politički upregnutim", ali je sasvim sigurno da nijednom Srbinu nimalo ne smeta činjenica da bi Đoković mogao da doprinese propasti nezavisnog Kosova.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi