Drugarsko prozivanje: Rodžer i Stan
Profimedia
Rafael Nadal

AP Lee Jinman

Rafael Nadal, Foto: AP Lee Jinman

Turnir u Akapulku je ušao u samu završnicu, a već se zna da će u finalu igrati Amerikanac, pitanje je samo da li Džon Izner ili Tejlor Fric. Drugi polufinalni par čine Grigor Dimitrov i Rafael Nadal. 

Španac je protiv Korejca Sonvoa Kvona izgubio samo tri gema (6:2, 6:1), ali je 76. igrač sveta pružio solidan otpor. Kvon je imao čak osam brejk lopti, ali nije iskoristio nijednu, dok je Rafa iskoristio četiri od šest. Španac je trofej u Meksiku osvajao 2005. i 2013. godine, dok je 2017. u finalu poražen od Sema Kverija.

Nadalov rival u borbi za mesto u finalu će biti Bugarin Grigor Dimitrov, koji je bio bolji od Stana Vavrinke 6:4, 6:4 za nešto manje od sat i po. Dimitrov, koji je titulu u Akapulku osvojio 2014. godine, u prvom setu je dva puta napravio brejk, Švajcarac jednom, a u drugom mu je oduzet servis u petom gemu bio dovoljan da napravi ključan korak ka pobedi.

Najneizvesnije je bilo u meču u kom je Džon Izner savladao zemljaka Tomija Pola 7:6 (3), 3:6, 6:2 za dva časa. U prvom setu nije bilo brejka, u drugom je 66. igraču sveta jedan bio dovoljan da dođe do izjednačenja, da bi u odlučujućem Izner vezao četiri osvojena gema i od 2:2 došao do 6:2. Amerikanca u polufinalu čeka još jedan zemljak - Tejlor Fric koji je pobedio Kajla Edmunda 6:4, 6:3 u duelu u kome je viđeno čak osam brejkova.