Karolina Jovanović
Foto: Masanori Josida
Karolina Jovanović

Foto: Masanori Josida

Karolina Jovanović, Foto: Foto: Masanori Josida

Nekadašnja teniserka Karolina Jovanović je poznatija u Srbiji po tome što je učestvovala u rijalitiju "Parovi" i što je bila u vezi sa rok pevačem Peđom D Boj!

Karolina nije imala većih uspeha u singl konkurenciji, najveći rank na listi joj je bila 404. pozicija na svetu, a ima i dve osvojene titule!

U dublu je bila znatno bolja, dogurala je do 201. pozicije i ima čak 18 osvojenih trofeja! 

Penzionisala se 2010. godine, tada se i slikala za "Plejboj"

"Dečko je fenomenalno reagovao. Mama me je ohrabrila zajedno sa mojom sestrom Bojanom. Ma svi su me podržali, i moji drugovi, ama baš svi oko mene. Moja mama je rekla da su super. Rekla mi je da sam mlada i lepa i da to treba i da pokažem" - rekla je svojevremeno Karolina za "Blic" i dodala:

"Kao i u svakom poslu, i u ovom ima negativnih i pozitivnih komentara. Ne marim za negativne komentare. Živimo u maloj sredini, Srbija nije Amerika. U svetu su se sve poznate, lepe žene slikale za „Plejboj“. Ja znam ko sam i šta sam i ne zanima me ništa dalje od toga".

Ovakav je bio početak Karoline u svetu tenisa:

"Dok su se svi igrali u pesku, ja sam udarala lopticom o zid čak i po dvanaest sati dnevno. Teniski zid mi je bio druga kuća, tu su me svi voleli. Jednog dana su me spazili i počeli da pričaju o meni kao o čudu od deteta i zvali me nebrušeni dijamant. Ubrzo su se javili sponzori. Vodili su me na državno prvenstvo za takmičare do dvanaest godina, koje se održavalo igrom slučaja u Nišu. Sa osam godina sam počela redovno da igram turnire i bila državni prvak u svim konkurencijama i prva na našim rang-listama… Osvojila sam 18 titula u dublu u profesionalnoj karijeri, u singlu imam tri titule, preko deset finala, isto toliko polufinala…" - rekla je tada Karolina!

Ona je otkrila ja da je u dobrim odnosima sa Anom Ivanović, Jelenom Jankovićem, Novakom Đokovićem.

"I Ana i Jelena su mi drugarice. Nole takođe. Svi mi smo učili zajedno. Ana je imala sreće. Svako od njih je pokazao da vredi" - zaključila je Karolina i ističe da joj je tenis najveća ljubav.