Novak Đoković
AP
Novak Đoković

AP

Novak Đoković, Foto: AP

Hvala što ste pratili tekstualni prenos meča Đoković - Basilašvili na portalu Alo!

TREĆI SET

Novak kreće po pobedu. As 15:0! Pa odmah i sledeći 30:0! Novak je sjajnim potezimab stigao do pobede. KRAJ! A sad polufinale!

5:4 Gem za Basilašvilija, ostao je u meču, ali u narednom Đoković servira za pobedu

5:3 Basilašvili kreće poenom na Novakov servis. Moćan servis Novaka 15:15. Dva brza poena za 40:15. Odličan servis, Nole je blizu pobede.

4:3 Poveo je Novak, ali preokrenuo Gruzijac. sada je 30:30. Međutim, sa dva uzastopna poena Basilašvili stiže do  gema.

4:2 Servira Novak, ponovo Basilašvili preti 15:30, ali i greši, izjednačenje. Gem lopta za potvrdu brejka i DA! Novak hita ka pobedi.

3:2 Preti Novak u petom gemu trećeg seta. Već je 0:30. Idemo, majstoreeeee! Pogađa Gruzijac samu liniju 15:30. Posle linije izjednačenje. Brejk lopta, Noleee, ajde slomi ga sad! I BREEEEJK!

2:2 Kreće Novak poenom na svoj servis. Vođstvo je duplirano. Greši Novak 30:15. Odličan servis Đokovića za dve gem lopte. Prekinuta je serija Basilašvilija.

1:2 Zagrejao se Gruzijac, i ekspresno stigao do 40:0. Greši Basilašvili, ali i Novak, preokret rivala

1:1 Odgovara Basilašvili sa tri brejk lopte, i uzvraća brejk Novaku bez izgubljenog poena!

1:0 Basilašvili servira i kreće sa prednošću. Nole uzvraća, 15:15. Odmah preokret. Greš basilašvili dve brejk lopte za Đokovića na startu trećeg seta. Zakucava Gruzijac i spasava prvu. Greši rival, BREJK!!!! Odmah brejk bravo Nole!!!

6:3 SET! Posle 33 minuta igre, Novak koristi prvu set loptu. Odlična igra, ako u ovakvom ritmu nastavi, ide u polufinale.

5:3 Trudi se Basilašvili da ne posustane, trebaće mu energija u trećem setu. Novak mudro čuva brejk prednosti, idemo ka osvajanju seta.

5:2 Nemilosrdno Novak praši po lopticama, gem s nulom za korak do 1:1 u setovima.

4:2 Basilašvili menja ritam, ide i na mrežu, pokušava na isti način da iscrpi Noleta kao u prvom setu. Greška. Nije Đoković početnik da mu se dva puta dogodi isti pad.

4:1 Početna nesigurnost (15:30), a onda i fenomenalna serija udaraca za +3 u drugom setu. Nema opuštanja.

3:1 Odličan gem za Gruzijca, bez izgubljenog poena. Novak se malo opustio sad, dao je sve od sebe da stekne početnu prednost u setu i to je i postigao.

3:0 "'Ajde breeeeee!", povikao je Nole u jednom momentu gema, budući da je Gruzijac imao brejk loptu. Besan je Novak, ali u pozitivnom smislu. Ponovo "leti" po terenu.

Novak Đoković

EPA, AP

Novak Đoković, Foto: EPA, AP

2:0 BREJK! Ovo je onaj Novak koji je došao do prvog mesta ATP karavana. Samo jedna brejk prilika bila je dovoljna da se vrati u meč. Sledi najverovatnije "prevaspitavanje" Basilašvilija.

1:0 Gem "s nulom". Neko nam je mnogo ljut zbog izgubljenog seta. Potpuno je za očekivati da u narednom gemu možda vidimo i brejk Novaka. Krenuli su servisi u telo.

6:4 SET! Kako je ušao u set, tako ga je i okončao Basilašvili. Žestoki servisi i za 60 sekundi 40:0. Mali pokušaj Đokovića, možda i reda radi da mu u tim momentima parira, ali videlo se da se i on predao. Idemo dalje, čeka nas verovatno maraton. Ovo je trajalo 43 minuta.

5:4 Gem bez izgubljenog poena. Bravo.

5:3 Au, kakva šansa za Novaka! Imao je brejk loptu i požurio je u poenu. Basilašvili je strpljivo sačekao idealan momenat da pošalje bekhend paralelu, potom je bila i neiznuđena greška.

4:3 Dobro je, srpski as ponovo liči na sebe. Vezao je nekoliko direktnih poena, Basilašvili pokazuje prve znake nervoze.

4:2 BREJK! Opa! Vratio nam se Novak. Odigrao je najbolji gem od početka meča, iskoristio drugu brejk loptu uz konstantno teranje rivala na greške. Presing se isplatio.

4:1 BREJK! Ako je prvi brejk Basilašvilija bio ispraćen komentarima a la "slučajnost, početnička sreća", ovo je već nešto drugo. Novaku ne ide, mnogo je neiznuđenih grešaka, dok protivnik poput predatora vreba svaki kiks za poen.

3:1 Basilašvili ima vrlo jak forhend i već je pogodio dve linije. Potpuno je u meču, zna da najveće šanse protiv rivala Noletovog kalibra ima u prvom setu.

2:1 Uh, i ovaj gem je prošao čupavo. Imao je Basilašvili brejk loptu...Novak kao da je umorniji nego juče. Malo se slabije kreće, ali OK - prvi osvojeni gem, to je važno.

2:0 Gruzijac se definitivno ne šali. Tačno je snimio sve Novakove mane u jučerašnjem nastupu.

1:0 BREJK! Vidi se da je Basilašvili rešio da prekopira recept Fučovića od juče protiv Novaka. Agresivno, agresivno, snažno, agresivno. Novak je u potpunosti iznenađen.

15:45 Kao i u najmanje 90 odsto slučajeva u poslednje dve sezone, Novak će prvi servirati.

Dobar dan i dobrodošli na tekstualni prenos duela Đoković - Basilašvili na portalu Alo!

Vreme je za novo odmeravanje snaga na putu ka finalu. Današnji protivnik je Gruzijac Basilašvili, koga je Nole prošle sezone u Rimu tukao sa 6:4, 6:2.

"Forma mi je u uzlaznoj putanji. Dobro se osećam. Mogu Novaku da pariram, pa i da ga pobedim, zašto da ne", rekao je Basilašvili juče.

Komentari (1)

magistar

03.01.2019 18:50

Opet imam noćne more zbog Noleta. Igrao je loše,ovaj meč je dobio na iskustvo.