Srbija u prednosti nad Francuzima, spektakularna igra i strašan Filipov trijumf!

Alo.rs/S.M. | sport 2019-11-21 10:33:55 2019-11-21 10:33:55

Filip Krajinović je savladao Congu sa 2:0 i doneo prednost Srbiji u duelu sa Francuskom u Dejvis kupu.

EPA/Fernando Villar

 

Kraj meča. Filip Krajinović je savladao Congu sa 7:5, 7:6(5) i doneo prednost Srbiji u duelu sa Francuskom u Dejvis kupu.

7:5! SET! MEČ! Sasvim zasluženo Filip odnosi pobedu.

6:5 Meč lopta! Prva nakon sat i 45 minuta!

5:5 Na kraju je paralela Francuza donela izjednačenje, nemoćan je bio Krajinović, a i nije rasporedio udarce na pravi način.

5:4 Nažalost, vraća Conga, ali sad sledi ono pravo. 

5:3 Vodi Krajinović! Mini-brejk u pravom trenutku, sad treba privesti sve kraju.

4:3 Izvukao se na forhend Conga i promašio za nekih desetak centimetara. 

3:3 Odličan bekhend Krajinovića i siguran poen. Promena strana.

2:3 As Conge. Broj 18 za njega na ovom meču.

2:2 Greška Srbina u odsudnom trenutku, fokusiran je bio Conga i izjednačio.

2:1 Nemilosrdan Krajinović, na početku smo.

1:1 Uzvraća brejkom Conga, fantastično je riternirao.

1:0 Mini-brejk za Filipa! Spektakularan ritern, a onda je mogao da bira.

6:6 Taj-brejk će odlučiti da li Filip Krajinović pobeđuje sa 2:0 ili idemo u treći set.

5:6 U okviru gema Filip je imao nekoliko briljantnih poteza, ali ponovo i ponovo mu fali koncentracije za potpun udar. Ovako, serviraće za opstanak u setu.

5:5 Greši Conga za kraj, bez pomoći servisa je uspeo Filip da slavi u ovom gemu. Teška završnica drugog seta, nadamo se da će se Filip bolje snaći.

4:5 Kao što je neretko bio slučaj, serveri lako osvajaju gemove. Filip je izgubio jedan, a Žo nijedan poen u gemu. Poeni su se završavali u par udaraca.

4:4 Filip i Žo ponovo lako dolaze do svojih gemova. Congi najbolje trenutno radi servis kojim rešava sve nezgodne situacije.

3:4 Oštetila je jedna linijska sudija Krajinovića pri rezultatu 30:15 kada je dosudila aut u trenutku kad je srpski teniser imao već dobijen poen. Nije uspeo da se vrati u gem nakon toga, Conga vodi.

3:3 Nešto bolje je zaigrao Conga u ovim trenucima, ali ni blizu nije da uzdrma Krajinovića. Uzeo je početni poen u ovom gemu, međutim Filip je krenuo da melje od tog trenutka i završio posao.

2:3 Na kraju je Srbin poslao loptu u aut, stigao je do 30, međutim falilo je nešto više koncentracije da se zapreti brejkom u ovom gemu.

2:2 Najteži servis gem Krajinovića od početka meča. Imao je brejk loptu Conga, u jednom trenutku je nastao spor oko čelendža, ali fokusirao se Srbin na kraju na servise i lepo završio posao.

1:2 Servis i dalje služi francuskog tenisera, to je stvar koja ga drži u životu od starta meča. Filip mora biti strpljiv kao i u prvom setu, očito je daleko bolji rival danas.

1:1 Nema oružje Conga za Krajinovića, vrhunski servisi i relativno slabi riterni protivnika, opet brz gem.

0:1 Izvukao se Conga u ovom gemu, ponovo. Imao je Krajinović tri brejk lopte, očito se on pita za sve u ovom meču, međutim nije na kraju uspeo da realizuje nijednu.

DRUGI SET

7:5 SET! Bez greške je servirao Krajinović, brutalna statistika našeg tenisera u prvoj deonici! Premoćan je za Žo-Vilfreda Congu! 1:0!

6:5 BREJK! Konačno je realizovao Filip mnogo bolju igru. Iz sedmog pokušaja je pogodio brejk loptu, ima veliku priliku za set.

5:5 Opet bez većih problema Krajinović, sve smo bliži taj-brejku.

4:5 Još jednom na iskustvo Conga. Imao je priliku Filip u jednom trenutku da prelomi gem, čak izabrao i lepo rešenje, ali brzonog je bio Francuz iako je u 35. godini života.

4:4 Bez ikakve šanse Conga, sa nulom je rešio još jedan gem Filip. Neuporedivo kraći gemovi na servis našeg tenisera.

3:4 Kakva šteta za ovaj gem, dve brejk lopte je imao sjajni Krajinović i činilo se da nema izlaza za Congu. Boljim servisima i forsiranjem forhenda ipak se snašao Francuz i na kraju teško stigao do pozitivnog rezultata.