Kerber
EPA Justin Lane
Kerber

EPA Justin Lane

Kerber, Foto: EPA Justin Lane

Šampionka US opena iz 2016. godine Anđelik Kerber ne samo da nije sigurna da će se igrati grend slem u Njujorku, već se plaši da se tenis neće igrati još dve godine?! Nekadašnja prva teniserka sveta je rekla  nije sigurna da će nastupiti na US openu, ako se on uopšte bude igrao. Prethodnih dana je veliki broj novih slučajeva koronavirusa utvrđen, ne samo u Njujorku, već i u čitavoj Americi. Iako organizatori Grend slema, koji bi trebalo da počne 31. avgusta, i dalje tvrde da sve ide po planu, Kerber nije baš najsigurnija u to.

- Da budem iskrena, ne mogu to da zamislim. Mislim da niko ne želi da uđe u avion i poleti za Njujork. U ovom trenutku niko ne zna šta se dešava i šta će biti dalje - rekla je 32-godišnja Kerber.

WTA turniri se, prema najavama, nastavljaju 3. avgusta, a prvo takmičenje će biti u Palermu, u Italiji, državi koja je uz SAD, Brazil, Španiju i Veliku Britaniju najviše pogođena pandemijom. Potom će uslediti američka turneja, za koju Kerber tvrdi da ima mnogo "znakova pitanja".

- Ko zna – možda nećemo igrati tenis u naredne dve godine. Teško je reći, jer možda ćemo i početi ponovo za tri nedelje.

PROČITAJTE JOŠ: