Novak Đoković
AP
Novak Đoković

AP

Novak Đoković, Foto: AP

Pre dvadesetak godina, Jevgeni Kafeljnikov je bio jedan od najboljih svetskih tenisera.

Rus je u karijeri osvojio dva Gren slema i olimpijsko zlato, ali ga je žestina koju je voleo da popije sprečila da bude još bolji, govorili su stručnjaci. Posle povlačenja iz tenisa bavio se pokerom, ali ga u poslednje vreme nije bilo u javnosti.

Nije dugo njegovo prisustvo u senci trajalo pa je rešio da objasni stanje stvari u današnjem muškom tenisu i njegov odnos sa Marijom Šarapovom. O obe teme je govorio veoma oštro.

Jevgenij Kafeljnikov

Profimedia

Jevgenij Kafeljnikov, Foto: Profimedia

- Moderan tenis je dosadan, veoma dosadan! Federer je interesantan kao švajcarska banka. Baš je dosadan, sa tim sa svim tim rutinama rukama, oko njega se ništa interesantno ne događa. Šta ćete, on je Švajcarac i oduvek je sve dobio na srebrnom tanjiru. Nadal - veoma, veoma dosadan, Đoković - takođe po meni dosadan - rekao je Kafeljnikov.

Marija Šarapova

EPA/RONALD WITTEK

Marija Šarapova, Foto: EPA/RONALD WITTEK

- Nekada smo redovno komunicirali, a onda je ona nešto uradila i od tada nemamo nikakav kontakt. Kada je bila mala, dao sam joj moj reket da trenira u Sočiju pre nego što su otišli za Ameriku. Normalno su nam komunicirale porodice, a onda je sve to odjednom puklo. Nemam mržnju prema njoj, samo mi je prekipelo! Od kako je dobila američko državljanstvo postala nam je strana i svi treba da budu svesni da ona više nije Ruskinja, nego prava Amerikanka. Toliko godina ima njihov pasoš, pa tako i razmišlja i ponaša se. Do razlaza je došlo kada je moj otac tražio da mu pošalju potvrdu da joj je pomagao kad je imala pet ili šest godina, što mu je bilo veoma važno zbog penzije. Ona je to odbila i za mene od tada više ne postoji - oštar je bio bivši broj jedan.