Bojana Jovanovski
AP
Bojana Jovanovski

AP

Bojana Jovanovski sa saigračicama iz Srbije, Foto: AP

Srpska teniserka Bojana Jovanovski objavila je ove jeseni da je završila karijeru.

Bojana je priznala da se dugo "lomila" šta da radi, ali su prevladali razum i novonastale okolnosti u njenom životu. Dok je testirala želju za tenisom, porodica je bila sve vreme uz nju.

"Dosadila sam najbližima. Stalno sam plakala. Kad god bi se, na slavi ili nekom porodičnom okupljanju pomenulo šta ću dalje, meni bi suze krenule same. Tata Zoran mi je uvek govorio kako nisam postigla sve za šta sam sposobna, da mogu više, da treba da treniram i igram. Bodrio me je kroz celu karijeru, ali sada je i on bio za to da prekinem", rekla je Bojana za "Gloriju".

Bojana Jovanovski

Alo!/D. Briza

Bojana Jovanovski, Foto: Alo!/D. Briza

Potom je otkrila šta joj je najveća želja.

"Volela bih da dobijem dete. Oduvek mi je bila želja da se ostvarim kao mlada majka, ali zbog tenisa to nisam mogla ranije. Kada završe karijeru, igrači kažu: "Samo da mi dete ne igra tenis". Ne slažem se s njima. Volela bih da moje dete ima talenat za tenis i da ga igra. Moj tata želi unuka koji bi se bavio fudbalom, a ja ćerku i da bude teniserka", priznaje Bojana koja je u braku sa Milošem za koga kaže da joj daje veliku podršku za sve odluke u životu.

Bojana Jovanovski

Privatna arhiva

Bojana i suprug Miloš, Foto: Privatna arhiva