Novakov sat
M. Jošida
Novakov sat

M. Jošida

Novakov sat, Foto: M. Jošida

Pokaži mi kakav sat nosiš i reći ću ti ko si!

Krilatica koja je popularna među bogatašima, Novaku Đokoviću ne znači baš ništa. Naprotiv, najbolji teniser planete nikada nije pridavao značaj skupocenim stvarima, pa je tako i sat koji trenutno nosi lep ali skroman u odnosu na njegove najveće rivale.

Teško je i poverovati da neko ko je zaštitno lice čuvene japanske kompanije „Seiko“ i u svetu uživa takav status, nosi čuku od svega 1.400 evra!

Novakov sat

M. Jošida

Novakov sat, Foto: M. Jošida

Napominjemo - „svega toliko“ jer dovoljno je reći da se Rafael Nadal šepuri satom od astronomskih 611.000 evra! Reč je o specijalnom modelu „rišar mil“ teškom samo 20 grama (!), koji može da izdrži jake udarce.

Nadalov sat

Profimedia

Nadalov sat, Foto: Profimedia

Čak i Aleksandar Zverev, koga ćemo gledati na „Adrija turu“ u Beogradu 13. i 14. juna, može da se pohvali preskupim satom. Njegov „rišar mil RM67-02“, vredi 116.900 evra.

U ovakvom društvu čak ni Rodžer Federer ne deluje prepotentno. Njegov izbor je „roleks GMT master 2“, ali cena nije ni blizu, košta svega 12.500 evra. Naravno, svi oni, uključujući i Novaka, imaju višemilionske ugovore sa pomenutim proizvođačima satova, ali neki baš vole da se eksponiraju u javnosti.

Karolina prva među damama

Kada je reč o satovima, kod teniserki je neprikosnovena Karolina Voznjacki. Devojka koja odavno nema vrhunske rezultate, ali to nije sprečilo „Roleks“ da joj zbog promocije pokloni model „dajtona“, ukrašen dijamantima. Ako želite da imate na ruci isto što i Karolina, potrebno je da izdvojite „tek“ 127.000 evra.

Nole je, očigledno, zadovoljan svojim „astron GSP solarom” koji je izrađen od nerđajućeg čelika i presvučen je slojem roze zlata, dok mu je narukvica izrađena od krokodilske kože.

 

Komentari (1)

vuk

01.06.2020 10:59

Niko tu nista ne keshira osim prizvodjaca satova.Svi su pod kontraktom i smeju da nose samo satove svoje firme.