Sampras mi je uništio život!

Alo.rs | sport 2017-10-03 17:06:15 2017-10-03 17:06:15

Bivši šampion Vimbldona, Hrvat Goran Ivanišević, otvorio je dušu u razgovoru za italijanske medije.

Profimedia

Ivanišević se osvrnuo na sjajnu karijeru, a naročito na osvajanje Vimbldona 2001. godine, što mu je bila kruna karijere nakon tri prethodna poraza u finalima "Ol Ingland Klaba".

"Moj život ne bi bio isti da nisam 2001. godine osvojio Vimbldon. Neko kaže da je najvažnija stvar u sportu učestvovati, ali to nije istina. Pamti li neko onoga ko je poražen u finalima? Sve do tog ponedeljka bio sam "večiti drugi". Ni ja se ne sećam tih prokletih finala iako sam u njima igrao. Sada, 16 godina kasnije ljudi me i dalje zaustavljaju na ulici i prisećaju se 16. gema odlučujućeg petog seta", rekao je Ivanišević.

Ubrzo nakon velikog slavlja u vimbldonskom finalu protiv Patrika Raftera, počeli su veliki zdravstveni problemi.

"Rame me je toliko bolelo da nakon mečeva nisam mogao da podignem ruku. Bio sam na operaciji 2002. godine, ali bolelo me i nakon povratka, pa sam morao da se penzionišem. Tada sam imao 32 godine, prekinuo sam karijeru i osećao sam se izgubljeno. Nisam znao šta da radim u životu. Nije više bilo stresa na koji sam navikao. Srećom, dobio sam ćerku 2003. godine i očinstvo me je spaslo", priseća se najbolji hrvatski teniser svih vremena.

Prisetio se Ivanišević i najvećeg rivala Pita Samprasa, koji ga je pobedio 12 puta u 18 međusobnih mečeva. Dva puta ga je pobedio u polufinalu, a jednom u finalu Vimbldona.

"Sampras mi je uništio život. Volim Pita, on je veliki šampion i dobar momak. Ali izgubio sam puno polufinala i finala protiv njega. Mrzim ga iz sportske perspektive. Njegov borbeni duh i mentalitet su bili ključ za uspeh", zaključio je Ivanišević.

Expand player
Pogledajte više