Novak Đoković
EPA/Andy Rain
Novak Đoković

EPA/Andy Rain

Novak Đoković, Foto: EPA/Andy Rain

Amerikanci su konačno morali da prizanju ono što ceo svet vidi - da je Novak najbolji!.

U intervjuu za "Tenis čenel" Endi Rodik je naveo da će u konačnom obračunu Novak Đoković biti član velike trojke, koji će biti proglašen za najboljeg svih vremena.

Istog mišljenja je i Džim Kurijer.

Kao reper ova dvojica su naveli osvojene gren slemove, gde sa po 20 trofeja Rodžer Federer i Rafael Nadal i dalje prednjače (Novak Đoković ima 17), ali i osvojene Masterse serije 1000, pobede u međusobnim duelima, broj osvojenih završnih turnira ATP Mastersa, broj nedelja na broju jedan TP liste i broj godina završenih na prvom mestu na svetu...

Ko će biti najbolji na svetu svih vremena?

 

- Novak će, uveren sam, osvojiti više velikih turnira u odnosu na drugu dvojicu igrača. Nadal će biti drugi na toj listi. Federer možda ima još jedan veliki turnir u sebi. Bio je tako blizu na prošlom Vimbldonu, moglo je lako da bude Federer 21 - Đoković 16. Mislim da Nadal može još do dva ili tri, a Đoković bi mogao do pet ili šest. Naravno, sve pod pretpostavkom da budu zdravi - napomenuo je Kurijer.

A, kako sve vidi Endi Rodik:

- Sve je tu prilično jasno. U ovoj trojci Novak Đoković je favorit da za godinu ili dve ima najveći broj osvojenih grend slemova. Ako pogledate 2020, nije bilo Vimbldona na kome je on već godinama najbolji igrač. Na US Openu mu se desilo ono sa linijskim sudijom. Sada izgleda da je Australijan open pod znakom pitanja. Novak sigurno misli: "Moramo da se vratimo na teren, moramo da igramo, ovo je vrhunac moje karijere". Hajde da zamislimo da budu izjednačeni po broju osvojenih grend slemova. U tom slučaju bi bilo izuzetno teško statistički naći bilo šta što ne ide u Novakovu korist. On je u prednosti po pobedama u međusobnim duelima, po Masters 1000 titulama, po broju godina završenih na broju jedan. Teško je naći argument koji kaže da u tom slučaju Novak nije najbolji svih vremena.

Kada se statistika gleda, apsolutno su u pravu.

Đoković protiv Federera ima skor 27:23, protiv Nadala 29:27. Završio je šestu godinu na mestu prvog igrača sveta (ATP lista), 8. marta preteći će Švajcarca po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste.

Novak je jedini osvojio titulu na svih deset turnira Masters 1000 serije.

U Londonu Srbin ima priliku da se po broju osvojenih završnih Mastersa izjednači sa Federerom, koji je slavio šest puta.

Nadal nikada nije osvojio završni Masters, koji se naredne godine iz Londona seli u Torino.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: