Novak Đoković
EPA-EFE/DEAN LEWINS
Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Branilac titule na Australijan openu Novak Đoković plasirao se u osminu finala (rival Miloš Raonić) nakon pobede nad Tejlorom Fricom (3:2).

Meč je obeležila povreda najboljeg tenisera sveta početkom trećeg seta, kada je naglo pao u igri.

- Sve mi je išlo dobro, a onda sam na početku trećeg seta napravio jedan brz pokret na povratku nazad idući ka forhendu, napravio sam rotaciju i samo sam osetio kidanje, osećao sam da se nešto dogodilo - naveo je Đoković.

Može li Nole da se oporavi i ponovo pokori Melburn?

 

Otkrio je da je dobio lek za ublažavanje bolova, koji nije odmah počeo da deluje.

- Otišao sam na medicinski tajm-aut gde sam testiran, ocenjen u kakvom sam stanju. Imam ogromne bolove, uzeo sam najveću moguću dozu lekova za ublažavanje bolova. Počelo je da radi krajem četvrtog seta i početkom petog kada sam zapravo tek mogao da se krećem i ulazim u razmene sa njim sa osnovne linije.

Osmina finala?

- Nemam puno vremena da se oporavim za sledeći meč, sutra definitivno neću trenirati. Ići ću na dodatne procene kod doktora i medicinskog tima, uradiću ultrazvuk i videti šta se zapravo dešava. Lekar će mi prepisati najbolji mogući tretman, koji će mi doneti makar i najmanju šansu da za manje od 48 sati opet budem na terenu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Iz Melburna stižu vesti da se čeka da Novak ujutro uradi magnetnu rezonancu i da će posle nje doneti odluku o daljem nastupu u Melburnu.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: