Novak Đoković - Srbija
AP Kamran Jebreili
Novak Đoković

AP Kamran Jebreili

Novak Đoković, Foto: AP Kamran Jebreili

Najbolji teniser sveta je dominantnom igrom stigao do 16. pobede zaredom u sezoni i svog trećeg polufinala na tri takmičenja na kojima je igrao u 2020. godini!

Posle uvodnog odmeravanja snage, Đoković je munjevitom igrom oduzeo Hačanovu servis, srpski teniser je podigao nivo riterna te je bez izgubljenog poena povećao rezultat na 3:1

Sjajno je nastavio Novak da igra, bez problema je potvrdio brejk, između ostalog pogledajte njegov moćan servis u telo! 

Đoković je osvojio 14 uzastopnih poena, da bi Hačanov prekinuo njegovu seriju. Rus ipak nije mogao da obuzda Srbina koji je došao do nove brejk lopte! Karen je dobrim servisom spasao prvu, ali nije mogao drugu, bolji u razmeni je bio Novak 5:1!

Srpski teniser se potom opustio i dozvolio Hačanovu da ribrejkuje, ipak Đoković je već u narednom gemu, na servis Rusa, uzeo svoj treći brejk i upisao prvi set u svoju kolonu! 

Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Drugi set je krenuo u znaku najboljeg tenisera sveta, lako je uzeo uvodni gem na svoj servis, pa je potom propustio brejk loptu, Rus se spasao i izjednačio na 1:1! 

Posle nešto većeg otpora Đoković je osvojio i drugi gem! Lako Novak čita Karena, svaki put kad je izašao Rus na mrežu, Đoković je lako rešavao takve situacije! Tri brejk lopte za srpskog tenisera posle još jednog fantastičnog drop-šota! 3:1 Bez problema je Novak potvrdio brejk!

Nestvarno kako igra Novak drop-šotove! Đoković je sjajno skautirao igru visokog Rusa koji ne može da vrati ovakve udarce!

Hačanov prekida seriju Novaka! Odličan prvi servis srpskog tenisera i još bolja priprema za forhend-viner! Ne zna šta da radi Karen protiv Novaka, Srbin je na korak do polufinala!

Forhend-viner od 155 kilometara na sat Đokovića, izraz lica Hačanova govori sve! Rus digao srpsku publiku na noge svojim potezom koja mu je aplaudirala! Dve brejk lopte za Đokovića! KRAJ! NOVAK JE U POLUFINALU ATP DUBAIJA!

Đoković će u polufinalu Dubaija igrati sa boljim iz francuskog okršaja između Gaela Monfisa i Rišara Gaskea.