Novak Đoković
EPA/Larry W Smith
Novak Đoković

EPA/Larry W Smith

Novak Đoković, Foto: EPA/Larry W Smith

Novak Đoković neočekivano je poražen od Filipa Kolšrajbera u osmini finala singla u Indijan Velsu, ali se zato, zajedno sa Fabiom Fonjinijem, plasirao u polufinale dubla. Nije neka uteha, ali bolje i tako s obzirom da je meč u dublu došao samo sat nakon poraza u singlu. Đoković je posle svega objasnio da je imao loš dan i da je i tokom dubl meča razmišljao o porazu od Kolšrajbera.

- Iskreno, ne volim da gubim. Posebno ne na ovakvim turnirima i posebno ne na turnirima na kojima sam ranije imao mnogo uspeha. Ali, to se dešava. Bio je ovo jedan od onih dana - rekao je Novak i nastavio:

- Ali, moraš da prihvatiš ono što se desi i da okreneš sledeću stranicu. Što se tiče singla, Majami je sledeći korak. Ali još sam ovde, pokušaću da doguram što dalje u dublu, veoma sam uzbuđen zbog toga.

Novak Đoković

EPA/Larry W Smith

Novak Đoković, Foto: EPA/Larry W Smith

Đoković se protiv veterana iz Nemačke nije ličio na sebe, izgledalo je kao da mu nedostaja snaga i teško je izlazio na kraj sa dugim razmenama.

PROČITAJTE JOŠ:

- Ima stvari na kojima moram da poradim. Nisam na najvišem nivou, polako idem ka tome i nadam se da ću se primaći željenoj formi u Majamiju - objasnio je Novak.

Novak Đoković

EPA/Larry W Smith

Novak Đoković, Foto: EPA/Larry W Smith

Nervoza zbog poraza od Kolšrajbera bila je jasno vidljiva u dubl meču, pa je Đoković, i na tom meču, bacao reket. Kako kaže, nije imao dovoljno vremena između dva meča da se izbori sa emocijama.

- Morao sam da pređem preko poraza za manje od sat vremena, ali moram da priznam da sam razmišljao o njemu na terenu tokom meča dublova. Kada bih udario dobar ritern, pitao sam se zašto nije bilo tako i ranije u singlu. Ali, mislim da je to sve deo našeg sveta, deo tenisa i važno je da se oporavimo što brže. Za mene je u ovom slučaju dobro što igram i dubl jer imam priliku da ispravim greške. Mentalno nije lako da se resetuješ i da se fokusiraš odmah nakon poraza i da na pravi način uđeš tako brzo u novi meč - zaključio je Đoković.