Simona Halep
EPA-EFE/WILL OLIVER
Simona Halep

EPA-EFE/WILL OLIVER

Simona Halep, Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Prvi nosilac WTA turnira u Pragu Simona Halep plasirala se u finale, pošto je u dva seta savladala zemljakinju Irinu Begu 7:6, 6:3.

Za razliku od nekih ranijih mečeva, ovaj put je Halep imala ozbiljnu borbu. Ona bi bila možda i još neizvesnija da Begu nije imala problema sa vremenskim prilikama, pa su joj se non stop odlagali mečevi.

Simona Halep

AP Kirsty Wigglesworth

Simona Halep, Foto: AP Kirsty Wigglesworth

Ipak, 82. igračica može biti potpuno zadovoljna partijom protiv druge teniserke sveta. Može da žali za propuštenom prilikom u prvom setu, pošto je u tri navrata imala brejk prednosti i čak je servirala za isti. Međutim, nije uspela da stigne do set lopte i morala je da igra taj brejk. Tamo je Halepova bila jača i dobila ga 7:2, iako je Begu vodila 2:1.

U drugom setu Halep je odmah došla do brejka na krilima "ukradenog" prvog dela igre. Ali Begu se ni tada nije predavala, pošto je izjednačila na 3:3. Ali Halep je vezala naredna tri gema i došla do finala gde je čeka meč protiv Mertens. Taj meč se igra u nedelju i možete ga pratiti u direktnom prenosu na Sport Klubu 2 od 13:30.

PROČITAJTE JOŠ: