Novak Đoković i Rafael Nadal
AP Photo/Andy Brownbill
Novak Đoković i Rafael Nadal

AP Photo/Andy Brownbill

Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: AP Photo/Andy Brownbill

- Svako ima pravo na mišljenje i sva ona su validna, ne želim da stvaram svađu. Volim kada teren izgleda na tradicionalni način, sa linijskim sudijama, ali video sam šta je Đoković rekao na Rolan Garosu, kako on smatra da nam nisu potrebni. Ne mislim da je jedan stav bolji od drugog, svako ima pravo na svoju viziju sporta. Lično volim više kada su sudije tu, ali čovek mora da se navikne na sve okolnosti – kazao je Nadal.

Da li će Novak prestići Rafu i Rodžera?

 

On smatra da su neke promene potrebne, ali potpuno drugačije od onih koje želi Novak.

- Ako me pitate šta bih voleo da vidim u budućnosti, verujem da ima prostora za napredak u našem sportu jer tenis se nije mnogo menjao u poslednjih 50 godina, u poređenju sa ostalim sportovima. To je realnost, ali istovremeno mislim da ovo nije pravi način da ,,šou“ bude veći.

Španac je opet ponovio da je tehnologija suvišna.

- Na kraju krajeva, možemo da kažemo i da sudija u stolici nije potreban, ako već idemo u tom smeru. Može i umesto njega da bude video analiza, pa pitamo tehnologiju ako imamo neku nedoumicu, tu je i sat koji mere vreme između poena… Na kraju možemo samo nas dvojica da budemo na terenu, to je moguće s aspekta tehnologije. Ali ponavljam, želim da vidim sudije jer želim ljudski faktor u sportu, to mu daje više vrednosti i dostojanstva - zaključio je Španac.

Pročitajte još:

Komentari (1)

dado

18.11.2020 07:45

Od Nadala je to za i ocekivati... Konkurencija a na zapadu i nema emocija i prijateljstva samo interes. Nego ajd sto je Nadal protiv sebe nego brine sto je I Djokovic protiv sebe.