Rodžer Federer i Ivan Ljubičić
twitter/PeninsulaQatar
Rodžer Federer i Ivan Ljubičić

twitter/PeninsulaQatar

Rodžer Federer i Ivan Ljubičić, Foto: twitter/PeninsulaQatar

* Osvojio je Dejvis kup 2005. godine sa Hrvatskom

* 2004. godine u Atini je osvojio bronzu u dublu sa Mariom Ančićem

* Bio je trener Rodžeru Federeru

Ivan Ljubičić je bio poseban gost 30. izdanja "Plava Laguna Croatia Opena" i dao je opširan intervju vezan za njegovu karijeru ali i finale Vimbldona.

Đoković je u fenomenalnoj utakmici pobedio Federera sa 3:2 posle taj-brejka, a pojavio se podatak da je Švajcarac od deset mečeva odlučenih u taj-brejku trećeg ili petog seta, trijumfovao u samo jednom, u finalu Roterdama 2005. godine upravo protiv Ljubičića:

"Ljut sam! Nije trebao dobiti ni taj" - nasmejao se Ljubičić i u ozbiljnijem tonu nastavio:

"Vodio sam 4:2 u taj-brejku, odigrao mi je kratki slajs i ja sam razmišljao šta ću napraviti, krenuti napred ili ne. Očigledno da sam previše razmišljao. Sledeći poen sam potegao forhendom, unutra prema vani. Uveren sam da je dirao crtu i da je poen bio moj, ali tada nije bilo Oka sokolova, zvali su aut i “aj ća”. Ponavljam, nije trebao dobiti ni taj meč"

Upitali su ga novinari kako se osećao kada je Federer izgubio finale od Novaka Đokovića?

"Čujte, kako! Nervozno. Malo sam i psovao, razlog je taj što sam video da je Rodžer bolji, ali nije uspeo dobiti. Gadno je to. On još uvek dobro igra, za mene je i dalje najbolji na svetu. Srećan sam i ponosan što je uvek to što jeste s 38 godina." - rekao je Ljubičić.

Njegov dubl partner iz 2004. godine, Mario Ančić, je rekao da je to "THE MATCH" - jedan od najboljih ako ne i najbolji meč svih vremena, sa tim se nije složio Ljubičić.

"Za mene nijedan neće imati emociju kao finale Australijan Opena 2017. godine između Rodžera i Rafe. Za mene je to "The Match". Obojica su se vraćala posle dugotrajne pauze zbog povreda, niko ništa nije očekivao od njih, igrali su pet setova… Razumem zašto neko misli da je ovo bio "The Match", ali meni je ono finale nenadmašno. Jasno, ljudima iz Đokovićevog kampa ovo mora biti najdraži meč." - zaključio je nekadašnji treći teniser sveta.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Filip Krajinović bez dlake na jeziku o devojkama i ženidbi!