Prikupljena velika sredstva za decu, a onda je Nole duplirao sumu

Alo.rs/S.S. | sport 2021-02-11 17:26:47 2021-02-11 17:26:47

Fondacija napravila još jedan korak bliže cilju - da u narednih 10 godina svako dete u Srbiji ima pristup kvalitetnom ranom obrazovanju.

EPA-EFE/JASON O'BRIEN

Fondacija Novak Đoković je, uz pomoć više od hiljadu velikodušnih pojedinaca i kompanija iz tridesetak zemalja, uspešno realizovala još jednu donatorsku kampanju "Sezona darivanja". 

Prikupljeno je više od 100.000 evra za izgradnju, rekonstrukciju i opremanje vrtića u selima Vajska i Ljubiš.

Time je Fondacija napravila još jedan korak bliže cilju - da u narednih 10 godina svako dete u Srbiji ima pristup kvalitetnom ranom obrazovanju.

- Želela bih svima da vam se od srca zahvalim u Novakovo, moje, i u ime celog tima naše Fondacije, što ste prepoznali poruku koju širimo i odazvali se pozivu da se posvetimo našim malašanima. Kao što smo na početku i obećali, Novak i ja ćemo duplirati iznos koji je prikupljen i sav novac usmeriti na izgradnju, rekonstrukciju i opremanje vrtića u ova dva sela puna dečije nade i smeha - rekla je Jelena Đoković.

Posle dupliranja sume na raspolaganju je 216.000 evra.

Deca iz sela Ljubiš, jednog od najvećih zlatiborskih sela, više neće morati svakodnevno da prelaze oko pet kilometara da bi mogla da se druže i uče zajedno.

Otvaranjem novog vrtića u selu Vajska, na severu Srbije, sredini gde u slozi živi čak 25 različitih nacionalnih manjina, doprineće se brisanju bilo kakvih stereotipa, koji mogu nastati u ranim godinama i uključivanju što većeg broja dece iz marginalizovanih grupa.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ:

Expand player
Pogledajte više