Đoković i Marej
AP Mark Baker
Đoković i Marej

AP Mark Baker

Đoković i Marej, Foto: AP Mark Baker

Trostruki pobednik Grend slam turnira i bivši prvi reket sveta, Britanac Endi Marej predložio je promenu rejting sistema ATP u tekućoj sezoni koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

On smatra da igrači iz objektivnih razloga neće uspeti da zaštite prošlogodišnje bodove i da zbog toga ne treba da budu kažnjeni.

Raspored turnira nakon nastavka sezone biće izuzetno zgusnut, a teniseri će biti prinuđeni da preskaču turnire kako bi izbegli povrede.

"Nije bezbedno za igrače da stignu do polufinala ili finala US Opena u Njujorku, a zatim igraju na visokom nivou na šljaci u Madridu, čak i nakon što se duže vreme nisu takmičili. Mislim da će mnogi vrhunski igrači propustiti najveće turnire," rekao je Marej za Rojters i dodao:

"Možda bi trebalo da se razmisli o dvogodišnjem rejtingu u bliskoj budućnosti, tako da sportisti koji su prošle godine imali dobre rezultate, a sada nisu u stanju da odbrane svoje bodove, ne budu kažnjeni."

Srbin Novak Đoković je prvi na ATP listi sa 10.220 bodova ispred Rafaela Nadala (9.850), Dominika Tima (7.045), Rodžera Federera (6.630), Danila Medvedeva (5.890)...

Sezona bi trebalo da se nastavi sredinom avgusta.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Tagovi