Rodžer Federer i Novak Đoković i Damijen Štajner
twitter/RadioSportChile
Rodžer Federer i Novak Đoković

Profimedia

Rodžer Federer i Novak Đoković, Foto: Profimedia

Švajcarac i Amerikanac su se 2005. godine popeli 200 metara iznad nivoa mora da bi odigrali revijalni meč na heliodromu superluksuznog hotela Burdž Al Arab.

Federer i Agasi su u prijateljskoj razmeni udaraca proveli 20 minuta, a čak su ispaljivali i neke lopte sa ivice heliodroma. Sedam godina kasnije, Rodžer je imao priliku da to isto učini i protiv Novaka Đokovića.

"Ovo je bilo apsolutno neverovatno iskustvo," rekao je Agasi. "Kada prvi put shvatite koliko ste visoko i počnete da igrate, to je apsolutno veselje i bilo je sjajno vreme. Nisam imao problema sa visinom sve dok nisam morao da skočim bandži".

"Pogled je ovde apsolutno zadivljujuć, a bilo je vrlo drugačije kada su od mene traženo da to učinim, jer nisam znao šta da očekujem", rekao je Federer.

"Bio sam u Dubaiju više puta i odseo u Burdž Al Arabu pre, ali ovo je bila apsolutna poslastica. Igrati tenis sa Andreom na vrhu tako neverovatnog hotela i pogledom na ceo Dubai je bilo apsolutno spektakularno", istakao je tada najbolji teniser sveta.