Saobraćajna nesreća na naplatnoj pumpi kod Zagreba
Screenshot, Jutarnji.hr
Saobraćajna nesreća na naplatnoj pumpi kod Zagreba

Screenshot, Jutarnji.hr

Saobraćajna nesreća na naplatnoj pumpi kod Zagreba, Foto: Screenshot, Jutarnji.hr

* Daniel Dobrenov (38) nastradao u saobraćajnoj nesreći

* On je bivši trener hrvatske teniserke Petre Martić

* Njegov sin ima prelome nogu, a i supruga je u teškom stanju

U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila na naplatnoj rampi nedaleko od Zagreba nastradao je Daniel Dobrenov (38), bivši teniski trener Petre Martić. On se i dalje nalazi u indukovanoj komi u zagrebačkom KBC-u Rebro. Njegov sedmogodišnji sinčić ima prelome nogu, a supruga Ana je takođe u teškom stanju.

Vozač BMW-a O. M. (35) koji se zakucao u vozilo ispred sebe, kada je teško povređena tročlana porodica, podnošenje kaznene prijave čekaće na slobodi. Istraga je i dalje u toku kako bi se protiv vozača podnela adekvatna kaznena prijava.

To porodici bivšeg trenera Petre Martić nije nikakva uteha.

- Iz Australije, gde žive dugi niz godina, doputovali su u Budimpeštu kod rođaka. Tamo su se zadržali par dana i krenuli na put, na letovanje na Dugi otok, odakle je Ana rodom. Usputna stanica im je bila Zagreb, gde su trebali da se nađu s nama. Znali smo da dolaze, ali nismo znali kada. Prolazili su sati, a oni se nisu javljali na mobitel. Potom se pojavila vijest u medijima o stradaloj neimenovanoj porodicii u autu mađarskih tablica. Prošla je i noć u neznanju, pa sam sutradan ujutro otišao u obe bolnice da se uverim jesu li to oni - pričao je za "Jutarnji list" prijatelj tročlane porodice i nastavio:

- I dok Daniela nismo mogli da vidimoi zbog izrazito teškog stanja, njegova Ana je takođe loše, ali u odnosu na supruga bolje. Znate, to je prizor nemoći koji čoveka naprosto skameni. Kako je tek njihovom sedmogodišnjem školarcu. Ima prelome i sam je u bolnici, a roditelji ne mogu da mu dođu u posetu.

Umesto letovanja na moru australijski trener i njegova supruga, inače profesorka engleskog jezika, ostaće u Hrvatskoj mnogo duže.

PROČITAJTE JOŠ:

- Lekari u obe bolnice stvarno daju sve od sebe da ih spase i da im olakšaju boravak u bolnici. Članovi njihove porodice iz Australije na putu su prema Zagrebu. Daniel je, inače, porijeklom Mađar rođen u Novom Sadu, a suprugu, koja je iz naših krajeva, upoznao je u dalekoj Australiji. Oni su mlada porodica  prepuna duha. I onda im se dogodi ovaj užas. Dovoljno je vidjeti snimak naleta da se ostane zgrožen, a onda se čovek dodatno zgrozi kad vidi da je vozač pušten kući, gde će čekati podizanje prijave - zaključio je prijatelj stradalih.

BONUS VIDEO:

Bože pravde u Beogradu! Srbija - Hrvatska