DOK JE NOVAK PRIČAO, NIKO GA NIJE SLUŠAO! Poznati teniser grmi: ATP je srušen sistem!

Velika frka u svetu tenisa...

Novak Đoković - Danil Medvedev
Novak Đoković - Danil Medvedev, Foto: Tanjug/AP

Teniski svet je potresla vest da je za turnir iz serije Masters 1000 u Majamiju budžet toliko srezan da će šampion umesto 1.350.000 dolara (koliko se dobijalo 2019. godine) sada inkasirati tek 300.000 dolara. Novac će biti smanjen i za ostale igra. Džon Izner je baš ljut.

- ATP je srušeni sistem. Igrači i turniri kao ‘partneri’ bi trebalo da rade, ali srezavanje budžeta za 60%, uz čak 80% za šampione, ipak je previše za najjače događaje koje pokrivaju TV prava, sponzorstva i novi odobreni prihod od klađenja. Promoteri poseduju imovinu koju cene i imaju beskrajno vreme da to monetizuju, dok igrači imaju kratko vreme da maksimizuju talente. To je pokvaren sistem. Tenis muče sukobi i nedostatak trasparentnosti - naveo je Izner.

Nastavio je u istom ritmu.

- Dakle, igračima bi trebalo da se smanje prihodi za 60 posto, a šampionima za 80 posto, dok će rukovodioci ATP-a zadržati pune zarade, naknade i pokrivanje troškova? Hajde neka mi neko to predstavi tako da ima smisla. Izgleda malo licemerno, zar ne mislite tako - zapitao se Izner.

Na sve ovo Đoković je ukazivao, ali... Očigledno da su mnogi mislili da Novak preteruje i pravi razdor. Šta dalje? Kako će tenis izledati? Veliko je pitanje...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.