Novak Đoković, Dominik Tim
EPA/Andy Rain
Novak Đoković, Dominik Tim

EPA/Andy Rain

Novak Đoković, Dominik Tim, Foto: EPA/Andy Rain

Dueli Novaka Đokovića i Dominika Tima polako ali sigurno prerastaju u "klasike". Najbolji teniser sveta je poražen od Austrijanca posle velike borbe i tri gotovo izjednačena seta u polufinalu Završnog mastersa u Londonu.

Ko će osvojiti Australijan open?

 

Đoković je posle meča bio smiren.

- Bio je veoma izjednačen meč od početka do kraja. Treći set smo obojica dobro servirali, fer je bio da se odluči taj brejk. Nestvarno je šta je on uradio od 0-4 u taj brejku. Ne mislim da sam igrao loše. Mislim da sam ubacio svaki prvi servis, ali on je razarao loptu sa obe strane, odigrao nekoliko kratkih slajsova pod uglom. Kontrolisao sam meč na 4-0, mislio sam da sam blizu pobede, ali on mi ju je oduzeo. Bio je hrabar i sve je funkcionisalo. Ne znam da li mi se ikada ovako nešto desilo – nekada kada zatvoriš oči i odigraš iz sve snage, njemu je ušlo. Čestitam mu na hrabrosti. Udarao je loptu svom snagom i sve je ulazilo. Kada se udara punom snagom, nekada i izađe. Jednostavno je. Kao što sam rekao, uradio je sve kako treba od 0-4, moram da mu skinem kapu i da mu čestitam. Bio sam u svakom poenu, nisam gurao loptu, ali on je uništavao loptu, igrao je sjajno.

Kad rekapitulira sezonu u kojoj je šesti put najbolji na svetu, Novak kaže da je moglo i bolje i gore. 

- OK. Imao sam i bolje i gore sezone, osvojio sam jedan Slem i igrao finale još jednog. Završio sam godinu kao svetski broj jedan, zvuči bezveze da kažem "OK". Naravno da je izvrsna sezona, ali stremim boljem i mislim da mogu bolje. Sad je malo gorak ukus u ustima posle ovakvog završetka, ali na kraju sam barem igrao svoju igru i borio se do kraja - zaključio je Đoković.

Na drugoj strani, Tim je bio presrećan zbog trijumfa, iako je priznao da je bio stegnut.

- Svakako je bila velika mentalna borba. Bio sam stegnut u taj brejku drugog seta... Igrati ovakav meč protiv takvog rivala, sa ovim ulogom, je nešto posebno. Posle titule u Njujorku mislio sam da ću biti mirniji, ali je bilo grešaka. Meč je bio na ivici dva puta, tako je uvek kad igraju u Londonu najbolji igrači - rekao je Tim.

PROČITAJTE JOŠ: