Đoković - Cicipas
AP Photo/Bernat Armangue
Đoković - Cicipas

AP Photo/Bernat Armangue

Đoković - Cicipas, Foto: AP Photo/Bernat Armangue

Hvala što ste pratili prenos meča Novak Đoković - Stefanos Cicipas (6:3, 6:4) na portalu ALO!

statistika

printscreen/Sofascore

statistika, Foto: printscreen/Sofascore

Srpski teniser je došao do ukupno 74. titule u karijeri, 33. na Mastersima, a treće u španskoj prestonici.

KRAJ MEČA.  Đoković je osvojio ATP MADRID!

6:3, 6:4 - Staloženi Đoković je poveo u 10. gemu, drugog seta.  Dve meč lopte za Đokovića, prvu nije iskoristio. Šalje loptu u aut, Grk se i dalje drži, 40:40. Nekarakteristično za Novaka, neiznuđenim greškama je prokockao tri meč lopte! Odličan viner Novaka za prednost, četvrta meč lopta! NOVAK JE ŠAMPION MASTERSA U MADRIDU!

6:3, 5:4 - Na najbolji način je počeo gem na Cicipasov servis, ali je već u sledećem poenu poslao loptu u aut. Odličan ritern Novaka za 30:15! SPEKTAKULARNA ODBRANA NOVAKA pa potom precizan bekhend, za dve brejk lopte Đokovića! BREJK ZA NOVAKA. Osam od poslednjih devet poena je osvojio Srbin. Na korak do titule! 

6:3, 4:4 - Novak otvara osmi gem svojim drugim asom. Odličnim prvim servisom primorao je Grka da pošalje dva puta loptu u aut. Bez izgubljenog poena osvaja gem! 

6:3, 3:4 - Imao je priliku Đoković da dođe do brejk lopte, ali je grčki teniser servirao u telo Đokovića. Snažan forhend Cicipisa za prednost u drugom setu! 

6:3, 3:3 - Fenomenalna igra Đokovića, kojeg odlično služi prvi servis! Dospeo je do 40:0 Novak, Cicipas je odgovorio 10. poenom na mreži i upisao prvi poen u ovom gemu! Visoki intezitet u petom poenu ovog gema, koji je prekinuo Grk drop-šotom. Na najbolji način je Đoković ugasio nade Grka u ovom gemu, odličnim prvim servisom!

6:3, 2:3 - Prvi gem od početka meča da je Grk dospeo do 40:0 na svoj servis! Veoma elegantan potez Đokovića za prvi poen u petom gemu. Prva dupla servis greška na utakmici. Uspeo je Cicipas da iskoristi kretnju Đokovića i da ovaj gem koji je sebi zakomplikovao, dobije u svoju korist!

6:3, 2:2 - Odličnim prvim servisom Novak je sebi stvorio prednost od 40:15. Nakon razmene udaraca, poslao je jednu loptu u aut. Stefanos još jednom greši za nereš rezultat u drugom setu!

6:3, 1:2 - Cicipas u neverici gleda u nebo, nakon što je Đoković još jednom pogodio liniju za 15:15! Greška Grka daje prednost Novaku. Još jedna greška Stefanosa, dve brejk lopte za Đokovića! Nije uspeo da iskoristi poklon protivnika, 40:40. Izvukao se jedva Cicipas i poveo u drugom setu!

6:3, 1:1 - Đoković prvim asom otvara svoj servis u drugom setu. Neverovatno šta je uspeo da vrati Novak, ali je potom loše izveo najlakši udarac. Sjajnim udarcima je svetski broj jedan stigao do prvog gema. 

6:3, 0:1 - Odlično je reagovao Cicipas na prvi set, osvojio je prvi gem veoma lagano, ali stiče se utisak da Grka stiže umor!

KRAJ PRVOG SETA! 

6:3 - Sjajan servis Đokovića za otvaranje 10 gema. Bekhend Novaka radi savršeno 30:0. Lako je uzeo ovaj gem!

5:3 - Opet Novak dobija prvi poen, to je već njegov 20. poen sa osnovne linije. Dva dobra servisa Grka i dva laka poena. Nakon greške Cicipasa, Grk je uspeo da probije Novakovu odbranu za 40:30. Prvi as na meču, produžava prvi set Cicipas!

5:2 - Đoković devetim direktnim poenom otvara 7 gem, po jednom greše obojica tenisera pa je rezultat 30:15. U veoma dugoj razmeni, Novakovo diktiranje poena mu donosi prednost. Đokovićevi poeni su jaki i čisto što stvara dosta muke Grku. Za kraj gema Đoković je pogodio liniju!

4:2 - Novak je brzo stigao do prednosti od  30:0 na servis Cicipasa, koji je ipak smireno uspeo da sa tri vezana poena povrati kontrolu u ovom gemu. Ovo će biti prvi gem koji će se igrati na razliku, rezultat je 40:40! Prednost Stefanos nakon izgrađene akcije i smeča. Kvalitetna razmena obojice tenisera a Cicipas je uspeo da osvoji gem na svoj servis! 

4:1 -Sa drugim vinerom iz bekhenda, srpski teniser otvara peti gem. Odlična razmena loptice, iako je Novak kontrolisao poen ipak je Cicipas odlično zabeležio prvi poen u ovom gemu, 30:15. Nakon 30:30, Stefanos je poslao jednu loptu u publiku i omogućio Novaku da završi ovaj gem. Fenomenalan potez Đokovića kod mrežice, njegov drop-šot mu donosi ogromnu prednost!

3:1 - Dobro je Novak otvorio i četvrti gem, ali je neiznuđenom greškom dozvolio rivalu da izjednači na 15:15. Fantastičan ritern Đokovića ga je doveo do 30:15. Grk je poslao loptu u telo Đokovića što ovaj nije mogao da iskontroliše pa je opet nerešeno u četvrtom gemu! Novak nije uspeo da odličnu igru na mreži naplati, pošto je Stefanos uspeo veoma hitro da vrati loptu u drugi ugao. Još jedna greška Novaka, ovog puta za prvi osvojeni gem Cicipasa!

3:0 - Dospeo je Novak veoma brzo do 40:15, a onda je Cicipas sjajnim drop-šotom smanjio na 40:30. Đoković je odličnim forhendom potvrdio osvojeni brejk!

Peđa Mijatović u Madridu gleda srpskog tenisera! Uz proslavljenu legendu jugoslovenskog fudbala nalaze se i zvezde "Galaktikosa" Portugalac Luis Figo i Raul!

2:0 - Dobro je Cicipas otvorio svoj servis, Đoković je kod drugog poena u tom gemu odlično odgovorio na protivnikov drop-šot. Ubrzo je Novak došao i do drugog poena nakon snažne dijagonale i jake odbrane. Greška Cicipasa i loš ritern je omogućilo Novaku da dodje do dve brejk-lopte! Odličan udarac Grka smanjio je na 40:30. Đoković je došao do brejka! 

1:0 - Počeo je dobro Novak, osvojio je prvi poen ali je Grk sledeća dva dobio, drugi poen Cicipasa je došao Đokovićevom greškom. Trgnuo se Novak i sa tri uzastopna poena osvojio prvi gem! 

MEČ JE POČEO!

Grk je dobio bacanje novčića i izabrao ritern!

Izlazak igrača na teren.

POČETAK:

Dobrodošli na tekstualni prenos finala turnira ATP Madrid, Novak Đoković - Stefanos Cicipas na portalu ALO!

Đoković će pokušati da osvoji svoju 33. masters titulu i time će se na večnoj listi izjednačiti sa Rafaelom Nadalom u trofejima Serije 1.000. On je trofej u Madridu osvajao 2011. i 2016. godine.

Cicipas je dobio jedini duel sa srpskim asom(6:3, 6:7, 6:3), prošle godine u Montrealu, a sada je svestan da će biti drugačija priča:

Novak na turniru u Madridu nije izgubio nijedan set, a pobeio je Frica, Šardija, Čilića (predaja) i Tima.

Cicipas je u polufinalu odigrao spektakularan meč koji se igrao do posle ponoći i pobedio Nadala, a prethodno je bio bolji od Manarina, Verdaska i Saše Zvereva.