Novak Đoković
EPA-EFE/DAVE HUNT
Novak Đoković

EPA-EFE/DAVE HUNT

Novak Đoković , Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Novak Đoković nije krio oduševljenje posle pobede protiv Rodžera Federera u polufinalu Australijan opena, a izjavio je i nešto čime je oduševio ne samo svoje već i navijače švajcarskog asa.

Upitan odmah posle polufinala zašto je imao zaostatak na početku meča, on nije želeo mnogo da kudi sebe ili hvali povratak u meč, već se odmah osvrnuo na velikog rivala:

"Pa, krenulo je kako je krenulo, Federer je koristio svoje šanse, a ja sam se mučio. Ali, ja moram da iskažem samo poštovanje prema njemu, jer je bio povređen, to je bilo očigledno, a trudio se da odigra najbolje. Nadam se da će biti sve u redu sa njim jer je i ovoga puta pokazao ono što ga krasi tokom cele karijere - uvek daje sve od sebe, bez obzira na stanje u kome je. Stvarno se nadam da će sve biti u redu sa njim", rekao je Đoković i izazvao velike aplauze publike sa tribina "Rod Lejver arene".

Tome je dodao i sledeće:

"Najpre nisam sprovodio u delo neke osnovne stvari. Potom i neke druge zamisli, setite se samo kako sam dospevao lako do 15:40... Ali, dobro, vraćao sam se posle toga, stvari su se potom popravljale, pa sam na kraju uspeo da kontorlišem igru i ostvarim pobedu", istakao je Đoković i napustio slavni teren u Melburnu, uz nove aplauze i skandiranja publike.

U izjavi za TV Eurosport, datoj na putu ka svlačionici, istakao je u čemu je grešio na startu:

"Previše sam razmišljao na početku meča. Kako ovo, kako ono... Da li ovo ili ono... Trebalo je da se držim onoga što znam da radim, a to nisam činio na početku meča. Srećom, počeo sam bolje da serviram i to mi je trasiralo put do pobede", rekao je Novak.

Novak će u finalu koje je zakazano za nedelju u 9.30 po srednjeevropskom vremenu igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kome se sastaju Zverev i Tim.