Đoković
EPA-EFE/FRANCIS MALASIG
Đoković

EPA-EFE/FRANCIS MALASIG

Đoković, Foto: EPA-EFE/FRANCIS MALASIG

Srpski teniser je savladao Austrijanca sa 3-2 u setovima (6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4). Ova pobeda u finalu mu je donela 17. Grend slem trofej u rezimeu, ali ga je vratila i na prvo mesto ATP liste!

Novak Đoković se neće tu zaustaviti, već će pokušati da obori sve moguće rekorde, kao što je zacrtao kad je bio mali!

Nadal i Federer

AP Martial Trezzini

Nadal i Federer, Foto: AP Martial Trezzini

Prvi i najvažniji je broj Grend slem titula, taj rekord drži Švajcarac Rodžer Federer sa 20 osvojenih trofeja, dok mu Rafael Nadal dahće za vratom sa 19 titula!

Novak je upravo osvojio 17. Grend slem titulu, što znači da bi još ove godine mogao da se izjednači sa Federerom, ali je to teško izvodljivo pošto je sezona duga, a igraju se i Olimpijske igre!

Novak Đoković

EPA-EFE/ROB PREZIOSO

Novak Đoković , Foto: EPA-EFE/ROB PREZIOSO

Đoković se vratio na prvo mesto ATP liste! Tačnije od ponedeljka će se vratiti na prvo mesto svetske rang liste, što znači da bi uskoro trebalo da preuzme drugo mesto od Pita Samprasa koji je 286 nedelja proveo na prvom mestu, dok je Švajcarc prvi sa 310 nedelja! Srpski teniser je skupio 275 nedelja na tronu!

Treća stavka koju će Đoković napasti je zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju! Novak je učestvovao na tri Olimpijade, a ima samo jednu osvojenu medalju i to bronzanu iz Pekinga 2008. godine!

Sam Novak je izrazio da mu je igranje za Srbiju i predstavljanje na Olimpijskim igrama oduvek bila želja, a njegov bolan poraz u Riju od Martina Del Potra ga je naterao da prolije suze!

Đoković ima 34 osvojena Masters turnira serije 1000, ispred njega je samo Nadal sa jednim više! Novak u svom rezimeu može da stavi i da jedini osvojio sve najvažnije Masterse, ili što bi nazvali "Golden slem"!

Nadal, Federer i Đoković

EPA-EFE/Madla Hartz

Nadal, Federer i Đoković, Foto: EPA-EFE/Madla Hartz

I poslednja stavka u kojoj su sva trojica najvećih tenisera u istoriji ovog sporta izjednačena je broj puta na kom su godinu završavali na prvom mestu!

Đoković, Federer i Nadal su po pet puta završavali godinu na prvom mestu!

Šta vi mislite, koje će rekorde Đoković oboriti? Da li može da ispuni svih pet ciljeva? Napišite u komentarima vaše odgovore!