AKO JE TO NAČIN DA IGRAM, ODSEĆI ĆU SEBI PRST Ovo je pet stvari koje niste znali o Dušanu Lajoviću!

Fantastičan uspeh srpskog tenisera

Dušan Lajović u Monte Karlu
Dušan Lajović u Monte Karlu, Foto: EPA - EFE, Sebastian Nogier

Srpski teniser Dušan Lajović prava je senzacija Masters turnira u Monte Karlu pošto je na veliko iznenađenje mnogih stigao do finala gde će igrati sa Fabiom Fonjinijem, koji je izbacio Rafu Nadala.

On je u meč za titulu ušao pobedom nad Danilom Medvedevom koji je savladao pre toga Đokovića, a ATP je napravio specijalnu priču o teniseru iz Pazove.

1. U tenisu se našao slučajno

Njegova teniska karijera više je stvar sreće, nego izbora. Kada je sa sedam godina ušao u svet sporta, tenis je bio jedina sportska disciplina koju su mogli da treniraju dečaci njegovog uzrasta. Da nije tenisa, Lajović bi najverovatnije oprobao svoju sreću u fudbalu, gde mu je omiljeni tim Barselona.

2. Promena trenera je bila ključna

Pre dve i po godine, Lajović je angažovao Hozea Perlasa, nekadašnjeg trenera Karlosa Moje, Alberta Koste, Huana Karlosa Ferera, Giljerma Korije, ali i njegovog protivnika u finalu, Fabija Fonjinija.

Dušan Lajović
Dušan Lajović, Foto: AP Photo/Claude Paris

 

3. Drži kafeteriju u Beogradu

Lajovićeva kafe-radnja u srpskoj prestonici zove se “Laboratorije kafe”. “Ona je u zgradi u kojoj živim, kad se probudim, odem na kafu. Uživam da provodim vreme tamo, to je više hobi, nego biznis.”

4. Pre 16 meseci je imao operaciju hernije

Lajović je imao operaciju kile u novembru 2017. godine nakon čega je izgubio šest od sedam duela na početku 2018. Potom je ispao iz top 100, ali ubrzo je krenuo njegov veliki uspon.

5. Muči ga plik cele nedelje

Na turniru u Monte Karlu, srpski teniser je imao velikih problema sa plikom. “Boli iz dana u dan. Potrebno je određeno vreme da biste se spremili za izlazak na teren”, otkrio je Lajović. “Odseći ću sebi prst, ako to znači da ću moći da igram sledeći meč”, našalio se.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi