Novak Đoković
EPA, AP
Novak Đoković

EPA, AP

Novak Đoković, Foto: EPA, AP

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković plasirao se u finale egzibicionog turnira u Abu Dabiju, pobedom nad Karenom Hačanovim iz Rusije. Za prvi pehar u novoj sezoni, prvi reket planete boriće se protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona, koji je u drugom polufinalu iznenadio drugog igrača ATP liste Rafaela Nadala iz Španije.

Finale počinje oko 16 časova, a neposredno posle trijumfa nad Rusom, Nole je za brazilski "Globo Esporte" pričao o učešću na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, kada je prvi put osetio bolove u laktu.

PROČITAJTE JOŠ:

 

- Nikad neću zaboraviti vezu sa brazilskim narodom. Bio je to jedan od najlepših trenutaka u životu, ali i najbolnijih. Na Igre sam krenuo kao svetski broj 1, igrao najbolji tenis u životu. Znao sam da je to moja šansa, šansa koju sam čekao. Ali, to se nije dogodilo, izgubio sam od Del Potra, koga mnogo volim - otvorio je dušu Novak.

Neočekivani poraz na startu turnira od velikog prijatelja iz Argentine, srpski as do danas nije zaboravio.

- Shvatio sam zašto se sve to događa. Mislim da je Bog doneo takvo iskustvo, kroz koje moramo da učimo, razumemo, rastemo. Prihvatio sam, dugo sam patio zbog toga, jer je to bilo najvažnije vreme u mojoj karijeri i medalja u Riju bi bila savršena. Sledeće Igre su u Japanu i biće veoma teško, volim da igram tenis i nadam se da ću uspeti - kazao je Đoković koji u finalu Abu Dabija igra sa Kevinom Andersonom.