Ana Ivanović
Instagram/anaivanovic
Ana Ivanović

Instagram/anaivanovic

Ana Ivanović, Foto: Instagram/anaivanovic

Nekadašnja teniserka i osvajačica Rolan Garosa proslavila je ovog petka 33. rođendan. Nekada uspešna igračica "belog sporta", a danas ostvarena majka i supruga poznatog fudbalera Bastijana Švajnštajgera ima dosta zanimljivosti kako iz privatnog tako i iz javnog života za koje mnogi ne znaju.

Ovom prilikom mi vam donosimo pet zanimljivosti o Ani koje verovatno niste znali. Čak i ako ste veliki obožavalac lepe Srpkinje sigurno vam je bar nešto promaklo. Krenimo redom.

1. Ima snimljenu pesmu koja govori o njoj

Ana Ivanović učestvovala je u snimanju pesme Hurricane Ana (Uragan Ana) koju su producirali srpski reper Filip Filipi i čuveni rege umetnik Koli Badz.

Pesma se pojavila još 2010. godine dok je Ana žarila i palila svetom tenisa. Tekst je na engleskom jeziku, ali je svima jasno o kome se u njoj radi.

2. Poštanska markica sa likom Ane Ivanović

Srbija je ukazala veliku čast jednog od svojih najuspešnijih predstavnica 2008. godine, kada je Ana Ivanović dobila svoju poštansku marku, kao i njene kolege Novak Đoković i Jelena Janković.

Možda su pisma već otišla u zaborav, ali su nekada bila jako lep način komunikacije. Možda vam neki kolekcionar može pomoći da pronađete upravo markicu sa likom nekadašnje teniserke.

3. Zbog sujeverja ne gazi linije

Tokom teniske karijere Ana je imala nekoliko rituala kojih se pridržavala prilikom izlaska na teren. Tako je recimo prilikom zagrevanja izbegavala da gazi linije zbog sujeverja.

Takođe, imala je naviku da se pre mečeva opušta u svlačionici i to tako što rešava sudoku.

Ana Ivanović

Instagram/Ana Ivanović

Ana Ivanović, Foto: Instagram/Ana Ivanović

4. Tokom bombardovanja trenirala u bazenu

Novak Đoković jednom prilikom je otkrio da su Ana i on vredno trenirali i 1999. godine, tokom NATO agresije na našu zemlju. Treninzi su se održavali izjutra kako bi se izbeglo vežbanje u najkritičnijim delovima dana, pa su Ivanovićeva i Đoković silazili su ispražnjen olimpijski bazen koji je potom prekriven i koji je služio kao svojevrsni teniski teren.

Teška situacija u našoj državi naterala je mnoge sportiste da se snađu na sebi svojstven način. Ana je pronašla ovakvo rešenje, kao i njen kolega Novak. Njihovi rezultati dovoljno govore o trudu i upornosti.

5. Ako nešto ne može da podnese, onda su to porazi

Kao i velika većina sportista, Ana se teško nosila sa porazima tokom karijere. Kod nje je to bilo vidljivo još iz vremena dok je nastupala na juniorskim turnirima.

Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger

Instragram/ Basti Schweinsteiger

Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger, Foto: Instragram/ Basti Schweinsteiger

 Kao i svako dete, pre nego što je postala profesionalac i naučila da se nosi s različitim situacijama u sportu, Ana je teško podnosila kad izgubi. Tako u jednoj od njenih biografija koje se mogu pronaći na internetu stoji da je Ana, kada je imala 15 godina, jednom prilikom plakala u svlačionici čak četiri sata.

PROČITAJTE JOŠ: