Jelena i Novak Đoković
Profimedia
Novak i Jelena Đoković

Tanjug/Luca Bruno

Novak i Jelena Đoković, Foto: Tanjug/Luca Bruno

* Srđan Đoković ima trojicu sinova

* Novak, Marko i Đorđe

* Novak ima sina Stefan i Tara

Porodica Đoković je godinama pod "lupom" javnosti, kako domaće tako i svetske, a mi vam predstavljamo moćne žene koje su "ukrale" srca muških članova porodice Đoković!

NOVAK I JELENA DOKOVIĆ

Ljubavna priča Jelene i Noleta počela je još u njihovim tinejdžerskim godinama. Veza im je prvi put došla u iskušenje kada se ona zbog studija preselila u Italiju, a on zbog tenisa putovao svetom. Nakon što je Jelena Đoković diplomirala odlučili su se za zajednički život u Monaku, a danas tamo žive, srećniji nego ikada, sa sinom Stefanom i kćerkom Tarom.

Ono što je gotovo neverovatno jeste to da je ova dama tokom studija u Milanu, kako bi sebi olakšala život, radila čak i u sportskoj kladionici kao šankerica. Godine 2013. svet je obišla vest da je Novak Đoković zaprosio svoju dugogodišnju devojku, čime se teniser sam pohvalio na svom profilu na Fejsbuku, napisavši:

Novak i Jelena Đoković

FOTO: PROFIMEDIA

Novak i Jelena Đoković, Foto: FOTO: PROFIMEDIA

"Od sada ću Jelenu svima predstavljati kao verenicu i buduću suprugu! Počinje navikavanje. Slatke muke. Presrećni smo!"

 I dok je na terenu bio neverovatno samouveren, kada je došao trenutak prosidbe, nije mu bilo svejedno.

"Morao sam da skupim svu moguću hrabrost koju imam da to uradim. Pre toga sam pitao ljude, koji su već prošli kroz veridbu, kakav je to osećaj, šta mogu da očekujem, ali su mi svi rekli da ću tek kad se to dogodi, kada izgovorim pitanje, saznati kakav je to tačno osećaj. A osećaj je neverovatan".

Oni su se venčali 2014. godine na Svetom Stefanu!

MARKO ĐOKOVIĆ I LETISIJA LETI TESARI

Marko se kao mlad bavio tenisom, često je na turnirima igrao zajedno u dublu sa bratom Novakom. Posebno je bio dobar kao junior, ali očigledno da nije mogao da se bori sa pritiskom javnosti kao njegov stariji brat. Mnogo puta je spominjao da je upadao u depresiju i da se jako teško nosio sa tom bolešću. Tako je i upoznao Pepea Imaza, Španca koji se bavi meditacijom.

Marko Đoković

instagram

Marko Đoković, Foto: instagram

"Nisam imao ljubavi za sebe, bio sam nervozan i bez energije. Sve se to akumuliralo u meni, a negativnost je izlazila kroz tenis. Međutim, vremenom se mnogo toga skupilo u meni do te mere da sam postao depresivan, nisam imao prijatelje niti život. Zatvorio sam se u sebe", pričao je Marko Đoković, koji je pre tri godine prestao aktivno da se bavi sportom.

Iako je bilo tračeva da se Marko oženio, to je njegov otac Srđan demantovao. On je u vezi sa Letisijom Leti Tesari koju je nekoliko godina čuvao od svetskih paparaca.

ĐORĐE ĐOKOVIĆ I TIJANA RALIĆ

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

“Mermaids don’t lose sleep over the opinion of shrimp.” ???‍♀️

A post shared by Tијана Ралић (@tijanaaar) on Jul 19, 2019 at 8:26am PDT

Najmlađi od braće Đoković, Đorđe već nekoliko godina uživa u romansi sa Tijanom Ralić. Osim što je prava lepotica, crnka je i izuzetno uspešna mlada devojka. Upisala je Fakultet političkih nauka u Beogradu, da bi zatim dobila stipendiju za nastavak školovanja na jednom prestižnom univerzitetu u Milanu.

Za Đorda je njihov otac Srđan rekao da je bio najtalentovaniji od sve braće, barem kada je tenis u pitanju, ali da jednostavno nije imao posvećenost za sport kao Novak. I on je igrao tenis, trenirao na akademiji Nikole Pilića, međutim nije ostvarivao vrhunske rezultate.

"Nije lako biti Novakov brat. To ima i dobre i loše strane. Biti brat prvog tenisera sveta je privilegija i znači imati otvoren put. Gde god da sam otišao, svi bi me rado dočekivali. Međutim, kada bih izašao na teren, prezime bi donosilo dodatni pritisak, svi igrači imali su dodatnu motivaciju protiv mene" - govorio je ranije Đorde Đoković.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Srecan rodjendan ????? ? Iii hvala puno Kristini i Igoru koji su mi pomogli da spremim ovo divno iznenadjenje! ❤️

A post shared by Tијана Ралић (@tijanaaar) on Jul 17, 2018 at 3:34am PDT

Najmlađi od braće Đoković je do veze sa Tijanom Ralić živeo kao pravi plejboj. Često je menjao devojke. Poznato je da je bio u vezi sa glumicom Draganom Mićalović, prelepom Adom Dendom i blogerkom Nastasijom Stošić, ćerkom bivšeg fudbalera Crvene zvezde Vlade Stošića. 

SRĐAN I DIJANA ĐOKOVIĆ

Srđan i Dijana Đoković su u srećnom braku su više od 30 godina, a Novak je nedavno otkrio i kako su se njih dvoje upoznali.

"Cela moja porodica, otac, stric, tetka... svi su se bavili profesionalno skijanjem. Zato i jesmo došli na Kopaonik. Otac je upoznao majku na stazi. Zanimljiva je priča, pošto muškarac pokušava da zavede ženu izlazi malo iz svojih okvira i pokušava da joj privuče pažnju" - otkrio je Nole.

U srećnom braku: Srđan i Dijana

Goran Srdanov

U srećnom braku: Srđan i Dijana, Foto: Goran Srdanov

"Tako je i on pao ispred nje kao skijaški instruktor, ponudio svoje usluge i tako, nakon 10 - 12 meseci sam se ja rodio. Oni su se šest meseci posle toga venčali i odlučili da osnuju posao na Kopaoniku od kojeg smo mi kao porodica živeli duži niz godina i koji je održavao moju karijeru do nekih 18 godina" - rekao je Novak.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Milan Borjan, ekskluzivna ispovest za "Alo!", u dodatku "Sport plus" (u četvrtak na kioscima)