Ova ogromna prednost deli Đokovića od Federera i Nadala, tvrdi bivši svetski broj jedan

Alo.rs/ F.R. | sport 2020-02-15 13:17:24 2020-02-15 13:17:24

Australijanac Lejton Hjuit misli da srpski teniser ima odlične šanse da prekine dominaciju Rafaela Nadala na Rolan Garosu.

AP/Gregorio Borgia

Bivši prvi reket sveta ističe iskustvo Đokovića i mentalnu spremnost za napad na titulu:

"Postoje dva tenisera koji su u stanju da pobede Nadala na Rolan Garosu i jedan od njih je Novak Đoković. Srbin već zna šta je potrebno da bi se osvojio pehar u Parizu, igrao je i u nekoliko finala, dobro poznaje uslove i jedan je od malobrojnih koji je Rafu pobeđivao na tom takmičenju. Sve će zavisiti od toga kako će se pripremiti za turnir, ali ne sumnjam da će Đoković biti među favoritima za trofej", kaže Hjuit, dok za drugo ime navodi Dominika Tima.

Australijanac navodi i Noletovu laku adaptaciju za veliku prednost u odnosu na Nadala i Federera.

"Od igrača velike trojke, mislim da je Đoković taj koji se svakoj podlozi prilagođava bolje. Rodžeru je teško da pobeđuje na šljaci, Rafi na travi, ali Novak može da uradi velike stvari na svakoj podlozi, pre svega zbog njegovog kretanja i proklizavanja. On je ne samo jedan od najvećih kandidata za titulu na Rolan Garosu već i na ostalim mastersima koji se igraju na šljaci. Ima čudesnu fizičku snagu da se izbori za pobedu u pet setova - dodao je Australijanac.

Hjuit je u karijeri osvojio US Open 2001. i Vimbldon 2002. godine.

Expand player
Pogledajte više