Nadal, Đoković
AP/EPA
Nadal, Đoković

AP/EPA

Nadal, Đoković, Foto: AP/EPA

Nove promene u teniskom kalendaru, izazvane definitivnim održavanjem US opena. Rolan Garos je zbog toga odlučio da pomeri start takmičenja za sedam dana. Početak Otvorenog prvenstva Francuske će po novom planu startovati 27. septembra u Parizu, saopštili su organizatori.

Rolan Garos je zbog pandemije koronavirusa već pomeren sa maja na septembar, a sada je dodatno odložen za još nedelju dana i trajaće od 27. septembra do 11. oktobra. Turnir je trebalo da počne 20. septembra, ali će sada kvalifikacije početi 21. i trajaće do 25. septembra.

Posle te odluke igrači koji budu igrali na US openu imaće više vremena da se spreme za turnir u Parizu. US open će biti održan od 31. avgusta do 13. septembra u Njujorku. Pitanje je međutim ko će od najboljih tenisera uopšte ići u Njujork, jer je Simona Halep već otkazala učešće, a Novak Đoković i Rafael Nadal su zapretili da neće učestvovati na US openu ukoliko se rigorozne mere ne promene. 

Takođe, ova promena će omogućiti da se između US opena i Rolan Garosa održi makar jedan Masters na šljaci, najverovatnije u Madridu. ATP želi da igrači imaju makar jedan veliki turnir na šljaci pre Otvorenog prvenstva Francuske. Kad je u pitanju Rolan Garos, Teniski savez Francuske saopštio je da sarađuje sa Vladom kako bi se utvrdile odgovarajuće mere koje će obezbediti zdravlje i bezbednost svih učesnika. U saopštenju se dodaje da će sve opcije biti razmotrene i da su podložne promenama.