Kirjos i Đoković
Steven Paston/PA via AP
Kirjos i Đoković

Steven Paston/PA via AP

Kirjos i Đoković, Foto: Steven Paston/PA via AP

Sinoć na turniru u Kvinsu gde je tokom napetog meča koji je izgubio u tri seta sa kanadskim tinejdžerom Feliksom Ože-Alijasimom, australijski teniser je izvodio "šou" po kom je poznat: svađao se sa linijskim, ali i glavnim sudijom, veoma celjenim Džejmsom Kiotavongom kojem je pritom ismevao šešir, sa navijačima koji su mu se sprdali kada je pao i ostao da leži na terenu, pokušavao je kroz ogradu tokom susreta da vidi šta se dešava okolo na ostalim terenima... Da bi sve kulminiralo na potonjoj konferenciji za štampu. 

"Videli ste šta se dešava kada nema hok-aj sistema! Lopta je bila pola metra u autu, a linijski sudija kaže da je unutra. Mislim, čoveče, plaćen si za to, a ja zbog tvoje greške gubim desetine hiljada dolara. Najgore je što oni nemaju kazne za greške, a unište meč. Mislim, brate nemoj da mi sudiš kao da je u pitanju čelendžer!" - bio je vidno besan na konferenciji.

PROČITAJTE JOŠ:

Kirjos, Đoković

EPA/Julian Smith

A onda je opleo i po publici koja ga je nervirala čitav meč:

"Igrao sam tri i po sata, a ležao sam na terenu dva minuta! I oni mi se smeju! Znaš šta brate, borim se sa pritivnikom, sa sudijama, a onda i sa ovim idiotima na tribinama. Istina je da od njih živim, ali me baš briga da ćutim" 

Novinari su naravno iskoristili zicer, pošto su videli u kakvom je raspoloženju bio Kirjos, pa su ga upitali da prokomentariše Novakove reči iz Beograda:

"Pričao je da mi je nudio pomoć pre pet godina, ali zašto bih ja išao kod njega!? Šta on to ima da mi kaže, kako misli da mi pomogne. Niste mi jasni... Jeste li videli kada se on dere na decu koja donose loptice i lomi rekete? Jeste li videli!? Pa šta on to može da me nauči i pomogne... Neka hvala!"