australijan open
AP/AaronFavila
australijan open

AP/AaronFavila

australijan open, Foto: AP/AaronFavila

Najbolji australijski teniser svih vremena Rod Lejver (82) i čovek po kome se zove glavni teren Otvorenom prvenstvu Australije saopštio je da ove godine neće prisustvovati Australijan openu. Osvajač ukupno 11 grend slem turnira, računajući i one u vreme pre starta Open ere, odlučio je da ne rizikuje zdravlje.

Ko će slaviti u Melburnu?

 

- Doneo sam odluku da ostanem kod kuće ove godine i tužan sam što ću propustiti Australijan open. Radujem se što će ipak biti tenisa i što će se igrati u mojoj kući, Rod Lejver areni, a ja ću imati virtualno mesto u prvom redu. Sve najbolje onima koji se takmiče i Tenis Australija koja je omogućila da se turnir održi - napisao je Lejver.

Rod Lejver

EPA/ Lukas Coch

Rod Lejver, Foto: EPA/ Lukas Coch

Australijanac je u Melburnu je najbolji bio u tri navrata, 1960. 1962. i 1969. godine, a u znak zahvalnosti za sve što je učinio za Australiju, stadion u Melburnu nosi njegovo ime.

Pročitajte još

Komentari (1)

Zoran - Tico - Tico

10.01.2021 20:49

Mada, malo je čipavo kad postaneš bronza za života! Neskromno je to, jer ima i boljih, u drugim oblastima koji nemaju tu ''privilegiju.'' To je samo plitko šepurenje. To je morao da odbije!