Novak Đoković
printscreen
Novak Đoković

printscreen

Novak Đoković, Foto: printscreen

Novak Đoković danas počinje odbranu titule na Vimbldonu protiv Filipa Kolšrajber, a u London je stigao da osvoji svoju petu titulu!

Iako je već sada legenda ovog sporta on nema baz navijača kao Federer i Nadal, isto tako se može reći da nema respekt navijača ali i stranih novinara kakav jedan superstar zaslužuje!

Pojavio se krajnje maliciozan tekst o Novaku Đokoviću "iz pera" novozelandskog novinara Marka Rizona, koji, između ostalog, piše o izgledu i stajlingu srpskog tenisera.

- Novak Đoković se vraća u "All England" klub kao šampion, broј јedan na svetu, čovek sa tri titule na Vimbldonu u poslednjih pet godina - ali opet. Kakve strašne reči za Srbina. Pa ipak. Za njega je istočnoevropski "njet". Ne, Đoković niјe voljen.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak Đoković Vimbldon 2015

Profimedia

Kao što napomenuli ovaj novinar je najviše kritika uputio Đokovićevom stilu i njegovoj frizuri "koja se nije menjala proteklih 10 godina".

- Uvek јe bilo nečega u vezi sa Đokovićem što nije kao kod Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Znamo da to niјe Đokovićeva igra. Tu im i te kako parira u svemu, posebno Nadalu. Đoković јe početkom godine uništio Španca u finalu Australian Opena. Ne, mi ovde pričamo o stilu. Sve u vezi sa Srbinom je nekako loše. Za početak, frizura. Liči na akcione figure "Ekšn mena". Kao u vojsci. Da li se frizura menjala u proteklih 10 godina? Frizura mora biti u skladu sa tenisom. Nema dugu kosu, nije kao Borg, Mekinro ili Gerulaitis, ili Federer i Nadal. On je više kao Ivan Lendl. Onda i odeća. Znam da Federer s vremena na vreme izgleda smešno, onaj "RF" logo i blejzeri... Jednog dana će Švajcarac doći sa batlerom koji mu nosi stvari na teren. Ali makar se kod njega nešto dešava, iako je to sve kič i vrlo uznemirujuće nekad. Ali sa Đokovićem ponekad pomislite da Nole znači nemati stila (Nostyle). On ima te izglačane nabore u svoјoј odeći koјa se nikada ne miče. I uvek izgleda potpuno novo. Dok Nadal gotovo uvek znoјi svoјe mišićave prsluke, Đoković zauvek izgleda kao dečak prvog dan u školi.

Iako je svestan Đokovićeve dominatne igre on ne pridaje toliki značaj jer svetski broj jedan nema dovoljno žara, kako piše u ovom tekstu.

- Ono što više od svega definiše Đokovića je način na koji igra tenis. Kada je pobedio Nadala u Melburnu, to je bilo surovo. Neprekidno je slao bekhende u Nadalov korner, poništavajući Nadalov forhend koji voli da udara. Duboki udarci su bili ubitačni, delovao je kao mašina. Bila je to jedna od najboljih partija u poslednjih deset godina na Grend Slem turnirima, ali opet je ostao hladan utisak. I dalje mi je samo slika u glavi kako gledam Đokovića na zagrevanju pred polufinale, bio je iritantan. Ništa nije mogao da pogodi, servirao je u pogrešno polje. Mašina se pokvarila, a to ne bi trebalo da se događa. Naročito ne u Australiji. Melburn Park je podloga gde Novak dominira. Osvajao ga je sedam puta. Više se odbija loptica, nema spina. Đoković tamo udara loptu svestan da Nadalovi ubitačni spinovi ne mogu da dođu do izražaja i nisu toliko efikasni kao na šljaci. Čak je i Đokovićevo kretanje bilo nekako sporije. Ima taj udarac koji izvodi jednom nogom, pod oštrim uglom ili onaj njegov udarac gde se čini da će da napravi špagu, ali to izgleda negledljivo, iznuđeno. On nema gracioznost Federera ili Rambo mišiće Nadala".

PREPORUČUJEMO VAM:

Nik Kirijos

instagram/k1ngkyrg1os

Novinar se zapitao da li Đoković može da se smatra kao jedan od najvećih tenisera svih vremena:

- Đoković stalno pogađa loptice koja većina ljudi može da pogodi, ali to radi sa takvom preciznošću da to nije normalno. Dolazimo do pitanja ako Srbin osvoji Vimbldon da li može da se smatra za jednog od najvećih svih vremena? - zapitao se Rizon koji smatra da na to pitanje možda najbolji odgovor ima Nik Kirjos:

- Australijanac je rekao da je Novak jedan od najvećih ikada i da misli da će prestići Federera po broju Grend slemova, ali da Srbin nikada neće biti najbolji jer ga nikada nije pobedio - napisao je Rizon.

Zaključio je svoj govor mržnje krajnje nebuloznim stavom:

- Kada je jedan novinar pitao Kirjosa da li je bolji teniser on ili Endi Marej, Australijanac je odgovorio da je to svakako Britanac. Na konstataciju tog novinara da ne treba zaboraviti Novaka Kirjos je odgovorio "ko je to"? I baš tako, ako se pitate ko je najbolji ikada i neko vam spomene Đokovića odgovor će biti samo "ko je on"? - zaključio je novozelandski novinar u kolumni.