Novak Đoković posetio Olimpijski komitet Srbije
OKS
Novak Đoković posetio Olimpijski komitet Srbije

OKS

Novak Đoković posetio Olimpijski komitet Srbije, Foto: OKS

Srbija je kroz istoriju iznedrila brilijantne ljude, ali njih ipak nije bilo toliko da bismo sebi dali taj luksuz da ih tako lako osuđujemo i da ih se odričemo. Olimpijski komitet Srbije smatra da je Novak Đoković najveći sportista kojeg je ova zemlja imala i da je jedan od najprepoznatljivijih simbola koje ćemo ikada imati. U momentu kada ceo svet pokušava da ga diskredituje, naša je obaveza da stanemo uz njega, da zamenimo uloge i da sada mi njega ohrabrimo i podignemo.

Pre nego što se bilo ko usudi da baci kamen na Novaka, neka se priseti samo šta je sve on učinio i za našu zemlju i za naš sport, ali i za naše društvo. Veliki sportisti se retko rađaju, a veliki ljudi još ređe. Mi u Novaku imamo jednog takvog. Čuvajmo ga sada kada je to njemu potrebno.

„Novaku nemam šta da zamerim. Naprotiv, stojim čvrsto uz njega! Njegove namere su bile humane, iskrene i najbolje. O tome da li je ili nije trebalo da se organizuje turnir, Novak je sam dovoljno rekao i ja se na to više ne bih vraćao. Sada je važno da se svi koji su zaraženi, uspešno oporave i da pomognemo našem šampionu da što pre nastavi tamo gde je stao pre nego što se nad celim svetom nadvio užas ovog virusa.“ – rekao je Predsednik OKS, Božidar Maljković.

Sad kad mu je najteže, Srbija mora da bude najglasnija u podršci. I zato, Novače glavu gore!

PROČITAJTE JOŠ: