Endi Marej i Novak Đoković
EPA/JOSE MENDEZ
Endi Marej i Novak Đoković

EPA/JOSE MENDEZ

Endi Marej i Novak Đoković, Foto: EPA/JOSE MENDEZ

Svetski broj jedan je osvojio 18. grend slem u karijeri, pošto je pobedio 25-godišnjeg Danila Medvedeva iz Rusije sa 7:5, 6:2, 6:2. "Velika trojka" - Đoković, Nadal i Federer je osvojila 15 od poslednjih 16 grend slem trofeja. Austrijanac Dominik Tim je osvojio taj jedan grend slem, prošle godine na US openu, na kome je Đoković diskvalifikovan jer je lopticom pogodio linijskog sudiju, a Nadal i Federer nisu ni igrali. Federer i Nadal imaju po 20 grend slem titula.

Ko je najveća pretnja "velikoj trojci"?

 

Đoković je nedavno rekao da mladi igrači još nisu preuzeli igru, uprkos tome što se tako priča i da će im na svaki način otežati osvajanje grend slema. Nekad prvi teniser sveta Endi Marej rekao je da mlađi igrači još ne mogu da ugroze "veliku trojku".

- Očekivao sam da će finale biti neizvesnije, ali takođe znam koliko je Novak tamo dobar kad ima svoju igru i izuzetno je motivisan. Kad igraš protiv nekog ko je osvojio 17 grend slem titula, 19 ili 20, ono što ovi momci rade sad, to je prilično zastrašujuće - rekao je Marej za Eurosport.

- Mlađi igrači nisu pokazali da su naročito blizu. Na Ju Es openu Dominik Tim je uradio ono što je trebalo za pobedu, ali da Novak nije poslao lopticu u vrat sudije, mislim da bi ishod bio kao i do tada - naveo je britanski teniser, trostruki osvajač grend slem titula.

PROČITAJTE JOŠ: