Novak Đoković  - Australijan open
AP Lee Jinman
Novak Đoković  - Australijan open

AP Lee Jinman

Novak Đoković - Australijan open, Foto: AP Lee Jinman

Australijan open će se definitivno održati, ali sa malim zakašnjenjem u odnosu na prvobitni plan. To je potvrdio i predsednik australijskog tenisa, Kreg Tajli, koji je najavio da će prvi grend slem sezone biti održan po posebnom protokolu o bezbednosti. Dodao je i da se čekaju dalje potvrde Vlade države Viktorija.

Tako će Novak Đoković, koji u Melburnu brani trofej koji je osvajao u poslednje dve godine, na mesto uspeha doći sredinom januara, kako bi tamo proveo obavezne dve nedelje u karantinu.

- Bilo nam je potrebno malo vremena, ali imamo sjajne vesti, izgleda da ćemo biti u poziciji da održimo Australijan open od 8. februara. Igrači će morati u karantin na dve nedelje od 15 januara, ali je Vlada Viktorije odobrila posebne uslove za učesnike Australijan opena. Saglasili su se sa tim da je njima neophodna mogućnost da se pripreme za grend slem - izjavio je Tajli.

Nema dileme da će teniseri, kao što je to bio slučaj i na US Openu i Rolan Garosu, morati da budu u nekoj vrsti biološkog balona. Svakako će biti testirani na koronavirus veoma često, tako da za njih to neće biti ništa novo.

- Pravila će biti jasna, ali posle karantina, igrači će biti slobodni da izaberu gde će boraviti, gde će igrati pripremne mečeve i potom se takmičiti na Australijan openu pred značajnim brojem publika, u sjajnoj atmosferi Melburna, prvi put posle mnogo meseci - zaključio je Tajli.

Pozitivne vesti da u Viktoriji već 34 dana nije zabeležen nijedan slučaj zaraze koronavirusom, pa nije isključeno da se dozvoli ograničen broj navijača na tribinama, naravno, uz poštovanje svih mera.

PROČITAJTE JOŠ: