Zverev, Đoković, Dimitrov, Tim
Alo/Dejan Boškov
Adria tour, otvaranje

Alo/Dejan Boškov

Adria tour, otvaranje, Foto: Alo/Dejan Boškov

Nezvanični deo Adrija tura, najvećeg teniskog sportskog događaja u svetu, kreće u 16 časova na terenima TC Novak. Novak Đoković, najbolji teniser sveta, uspeo je da okupi svetske zvezde poput Dominika Tima, Aleksandra Zvereva i Grigora Dimitrova koji će učestvovati za vikend na turniru humanitarnog karaktera.

Danas je na programu je svečano otvaranje, potom miks dublovi, u kojem će prvi put posle dve i po godine nastupiti Jelena Janković, dok će na kraju biti i muzički program.

Adria tour, otvaranje

Alo/Dejan Boškov

Adria tour, otvaranje, Foto: Alo/Dejan Boškov

"Osećam se jako dobrodošlo. Sedam mečeva sam igrao, ali sjajno je što ću ponovo igrati pred publikom", poručio je Tim.

"Srbija nam je poželela lepu dobrodošlicu, pogotovo Novak koji je došao da pokupi mene i Dominika sa aerodroma. Novak organizuje ovaj Tur i jedva čekam da se opet takmičim, da opet vidim sve jer nisam video sve od Indijan Velsa. Toliko su mi nedostajali i mislim da će tenis biti na visokom nivou", smatra Zverev, a ni Dimitrov nije štedeo reči hvale.

Zverev, Đoković, Dimitrov, Tim

Alo/Dejan Boškov

Zverev, Đoković, Dimitrov, Tim, Foto: Alo/Dejan Boškov

"Prvo hvala svima što ste došli, poslednji put sam ovde bio pre deset godina najuniroskom turniru. Dobra je inicijativa, ovo je prvi turnir ove vrste. Svi volimo da se takmičimo jedni protiv drugih i svi jedva čekamo da se vratimo na teren. Sve je uzbudljivije, naravno pričam za sebe", poručio je Grigor Dimitrov.

Prisutnima se potom obratio i najbolji teniser sveta Novak Đoković i odgovorio na pitanje da li je korona iza nas.

"Okolnosti su potpuno drugačije. Teško je da govorimo o tome šta je standard u svetu što se tiče pravila. Ovde u regionu imali smo uspeha iako je strašno videti koliko je života izgubljeno. Ideja je potekla od mog sna. Pre četiri nedelje smo počeli. Sjajno je videti ponovo momke. Hvala Grigoru koji je došao iz SAD. Možda će neko da kritikuje, da kažu da je opasno. Ali mi pratimo pravila vlade Srbije. Teško je porediti situaciju ovde u odnosu na onu u SAD", smatra Novak Đoković.

Viktor Troicki je takođe izneo svoje mišljenje, a morao je da se osvrne i na svoju kvalitetnu partiju na fudbalskom terenu koja se odigrala dan ranije.

Troicki, Lajović

Alo/Dejan Boškov

Troicki, Lajović, Foto: Alo/Dejan Boškov

"Drago nam je što možemo da igramo sa ovim igračima. Igraćemo i kod Janka. Dobio sam ponudu Mančestera kada su me videli kako igram. Kažu nisu imali ovakvog igrača od Vidića", kaže Viktor, a Dušan Lajović je pesimista što se tiče US Opena.

"Teško je da se igra u ovakvim uslovima. Mislim da nije moguće. Njujork je žarište, dođeš, budeš u karantinu... Nadamo se rešenju", smatra Lajović.