Novak Đoković
AP Photo/Christophe Ena
Novak Đoković

AP Photo/Christophe Ena

Novak Đoković, Foto: AP Photo/Christophe Ena

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je istakao da postoji tendencija da se od teniskih turnira naprave rijaliti programi.

Đoković je poznat po tome što izuzetno poštuje i neguje tradiciju, ali da veruje da će u tenisu doći do promena, koje su neophodne zbog pažnje novih generacija.

"Na turniru "Naredne generacije" u Milanu imate priliku da testirate i implementirate nove stvari. Neke imaju više smisla, neke manje, makar iz moje perspektive, ali objektivno da bismo savremenim generacijama držali pažnju više mora doći do nekih modifikacija pravila. Ne treba menjati iz korena i to neće biti slučaj. Od ove godine imamo sat koji otkucava pre servisa, a primetio sam da su i kamere sada u prolazima, koridorima, čak i u svlačionicama i teretani... Pokušavaju da naprave 'Velikog brata', ali takvo je društvo i sve se ekranizuje i pokušava približiti publici u realnom vremenu. Do promena u bodovanju, takozvanom 'skoringu' će doći na kraju", dodao je Đoković.

PROČITAJTE JOŠ:

Dominik Tim

reddit

Novinare je zanimalo da li će u budućnosti biti i drugih revolucionarnih pravila u "belom sport":

"Promene na početku obično naiđu na veliku osudu, ali ako se izdrži taj prvi nalet i ako je neki vizionari iza toga koji može da potkrepi sve promene i prikaže da je tako bolje, onda se obično svi na kraju zahvale na tome što se desilo", rekao je Đoković.

A potom su se osvrnuli i na samu završnicu turnira i kako se Novak priprema za nju:

"Stvari su vrlo jednostavne, neću odstupati od dobrih stvari koje imam u igri. Neću praviti od nečega nešto što nije. Ne treba preuveličavati u umu dosadašnje rezultate i ne treba ništa posebno da radim. Bio dosta puta u ovakvim situacijama tokom karijere i znam šta mi je činiti", rekao je Đoković.

On je rekao da igrači u dugim mečevima često mislima odlutaju, ali da je "glavni zadatak kao i u životu, biti u datom trenutku i iz njega izvući najviše".