Rafael Nadal
EPA/Andy Rain
Rafael Nadal

EPA/Andy Rain

Rafael Nadal, Foto: EPA/Andy Rain

Drugi teniser planete Rafael Nadal neočekivano je poražen u drugoj rundi grupe London 2020 Završnog masters turnira od Dominika Tima. Uprkos porazu, Španac nije nezadovoljan. Austrijanac je u neverovatnom okršaju trijumfovao nakon dva taj-brejka sa 7:6 (9-7), 7:6 (6-4).

Ko će osvojiti završni Masters?

 

- Tim jeste imao tri meč lopte, ali ja sam vodio 5-2 u taj brejku prvog seta, uz dva servisa. Mislim da je ovo bio fantastičan meč koji su detalji odlučili. Svaka mu čast, odigrao je neverovatno, i ja sam bio dobar, tako da nemam negativan osećaj. Mislim da su mi šanse za dobar rezultata ovde veće nego što su bile pre pet dana, pre početka turnira – iako sam izgubio, ima mnogo više pozitivnih nego negativnih stvari - rekao  je Nadal.

Mediji su ga podsetili da je ovo peti izgubljeni taj-brejk od poslednjih šest odigranih protiv Tima.

-Ne vidim jasan razlog da bih to posebno analizirao. Igrao je dobro, i ja sam imao svoje šanse, ali sam promašio za malo kada sam imao p rednost u taj brejku. Žao mi je što nisam iskoristio neke prilike u ključnim poenima, ali generalno sam zadovoljan kako sam igrao-

Na kraju, novinar je konstatovao da mu stil igre koji je prikazao može doneti prvu titulu Završnog mastersa.

- Ne želim da se pretvaram ili da zvučim arogantno, ali mislim da ne moram da pokazujem nikome, pa ni sebi, da mogu da pobedim bilo koga na bilo kojoj podlozi kada igram na svom maksimumu. Istina je, nikada nisam osvojio trofej ovde i znam da moram da igram najbolje što mogu ako želim da imam šanse. Čeka me Cicipas za dva dana, ako budem igrao kao sad, imaću šansu - zaključio je Nadal.

PROČITAJTE JOŠ: