Novak Đoković
EPA-EFE/LYNN BO BO
Novak Đoković

EPA-EFE/LYNN BO BO

Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/LYNN BO BO

Napadi na Novaka Đokovića ne prestaju! Poslednji u nizu stiže iz Francuske. Direktor turnira u Marselju, nekadašnji francuski teniser Žan-Fransoa Kožol, dao je žestok komentar za francuski Lekip, list koji je imao sramotnu naslovnicu "Đokovid19" sa odelom dvorske lude.

- Srbin me podseća na priču o vavilonskoj kuli u kojoj su ljudi želeli da se uzdignu kao visoki bogovi. Postoji utisak da je Đoković misli za sebe da je iznad određenih zakona prirode. Ima tu slovensku stranu koja je i mistična i sa parolom "nepobediv sam".

Kožol je podsetio i na stavove srpskog asa o vakcinaciji protiv koronavirusa.

- Lično možete pomisliti da nema potrebe da se vakcinišete ili da uzimanjem biljaka možete lečiti sebe. Ali kada druge ljude pustite u igru i imate odgovornost za ono što predstavljate, postoje stavovi i radnje koje smeju da se rade - rekao je Kožol i dodao: - Njegovi statovi su nezreli, opasni i štetni.

Uporedio je Đokovića sa najvećim rivalim Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

- Spoljašnost Đokovića je glatka, ali unutrašnjost je malo mučna i nasilna. Danas on nije teniska ikona. Da su to učinili Federer ili Nadal, to bi imalo još veći uticaj. Ali Federer ili Nadal ne bi to uradili. Ove stvari neće uticati na ATP jer je privatni promoter bio, ali je dobra lekcija.

Povela se i polemika da li bi posle svega Đoković trebalo da ostane na čelu Saveta igrača.

- Na igračima je da to kažu, ali bi trebalo da postanu veliki momci. Između onih koji to misle i onih koji su meki u stomaku, trebalo bi da se probude. Hteo bih da čujem šta imaju da kažu Conga, Monfis, Federer i Nadal. Voleo bih da čujem "ovo je previše".

PROČITAJTE JOŠ:

 

Komentari (5)

šarlo luda na račun radnika

24.06.2020 22:23

šta misli gospodin Ebdo 2 za Švede . Neka njih nacrta ako sme.

Sladjana

24.06.2020 22:45

Bednici, jedva ste cekali, mozete samo da ga mrzite! Nole samo NAPRED!!!

Penzioner

24.06.2020 23:33

Francusko polupismeno nesposobno djubre!

Drago

25.06.2020 07:54

Napred Đole to je samo sudbina nastavi da na terenu dokazuješ svoju veličinu i njihovu zavist i mizeriju duše.

Nikolakrajinalondon

25.06.2020 12:24

Ovo moze niti samo pouka i dokaz Djokovicu koliko ga danasnji kriticari nikad nisu ni postovali. To je imao prilike da vidi bezbroj puta. Od navijaca, novinara, tv kuca, stampe , sudija do organizatora turnira. Naravno da protivnici sa terena ne mogu biti tako glasni i iskreni. Svi osim onog nadrogiranog australca koga upravo koriste za destabilizovanje Djokovica na turniru. Moja poruka m nemoj samo vise da im svojim gestovima saljes srce poslje pobjeda ne razumiju oni to.