Novak Đoković
EPA,AP
Novak Đoković

EPA,AP

Novak Đoković, Foto: EPA,AP

U noći između nedelje i ponedeljka po našem vremenu, počinje prvi Gren slem u godini - Australijan open!

Po poslednji put na Ozi openu, publika će na terenima videti "veliku četvorku" - Novaka Đokovića, Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Endija Mareja.

Endi Marej

EPA/Julian Smith

Endi Marej, Foto: EPA/Julian Smith

Momci koji su poslednjih godina sa više ili manje uspeha uvek krčili put do završnica turnira i uz ogromnu podršku s tribina, poslednji put će nastupiti u "ovom sastavu". Bar što se tiče Melburna.

Novak Đoković

Printskrin

Novak i Rodzer, Foto: Printskrin

Švajcarci pak tvrde da će najbolji igrač svih vremena šokirati svet u Bazelu u oktobru jer mu je tajni plan da se pred svojom publikom povuče i ode u penziju.

Ostaju Novak i Rafa. Najbolji teniser sveta očito da je spreman i želi da nadmaši Španca i Švajcarca, dok je Nadalu koleno večiti problem i pitanje je dokle će i on moći u ovakvom, ubitačnom ritmu da nastupa.

Rafael Nadal

AP

Rafael Nadal, Foto: AP

Noletu će svakako biti tada najteže, jer ako se i Rafa kojim slučajem povuče pre vremena, ostaje samo on. Protiv nekoliko "mladih lavova" željnih igre prestola.

Kad sve saberemo i oduzmemo, jedno je sigurno - pratimo Australijan open, jer pitanje je da li će sva četvorica ikada više nastupiti zajedno na Gren slemu!