Novak Đoković
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
Novak Đoković

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

 

Hvala što ste pratili prenos meča Novak Đoković - Tejlor Fric na portalu Alo!

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Amerikanca Tejlora Frica u drugom kolu masters turnira u Madridu. Rezultat je bio 2:0 (6:4, 6:2).

6:2 KRAJ! SET! MEČ! Novak je možda odigrao svoj najbolji meč od kraja Australian Opena.

5:2 Imao je Đoković brejk loptu, ali se iščupao na kraju Amerikanac. Moraće naš teniser da servira za pobedu.

5:1 Bez problema Novak realizuje prednost. U sledećem gemu Tejlor Fric servira za ostanak u meču.

4:1 BREJK! Fric je pokazao zube, riternirao vrlo precizno, dobro igrao forhende, ali ništa nije moglo zaustaviti Novaka u ovoj deonici.

3:1 Novak je uspeo da realizuje brejk, sada je definitivno pobeda jako blizu.

2:1 BREJK ZA NOVAKA! Neshvatljive greške Tejlora Frica dale su šansu našem teniseru da dođe do velike prednosti i u drugom setu. Riternovi na Novakovom nivou, ali mora se priznati da je Amerikanac najviše kumovao ovom rezultatu.

1:1 Bez igubljenog poena za Novaka, odavno nije ovako dobro servirao na šljaci. 

0:1 Dobro je Fric počeo drugi set. Đoković je solidno riternirao, ali suviše odlučan i precizan je bio Amerikanac.

DRUGI SET

6:4 SET! Đoković lako uzima poslednji gem u prvom setu i čini se da je na odličnom putu ka sigurnoj pobedi.

5:4 Idemo dalje. U sledećem gemu Novak servira za set.

5:3 Kakve samo servise Đokovića u ovim trenucima. Trenutno je 5:1 u asovima za Srbina. Bilo je i muka u ovom gemu, došao je Fric do djusa, čak i brejk lopte, ali na kraju je sve prošlo kako dolikuje.

4:3 EVO GA! BREJK! Fric je pronašao krivca u suncu, ali glavna je bila Đokovićeva igra i vrhunski riternovi. Sada se lakše diše.

3:3 Opet lako Đoković, bez izgubljenog poena. Služi ga prvi servis, to je zasad ključ njegovih poena u osvojenim gemovima.

2:3 I dalje nema brejka, sada je nešto lakše i Amerikanac osvojio gem. Deluje da se neće brzo razrešiti prvi set.

2:2 Lagano Novak, strašno je servirao, a Fric nije bio u mogućnosti nijednu loptu ozbiljnije da vrati. Đoković je zasad uzeo svih osam poena na svoj servis.

1:2 Nakon 14 odigranih poena u ovom gemu Fric je nekako uspeo da dođe do vođstva. Najbolja borba u dosadašnjem meču je viđena, ali nažalost Novak nije uspeo da iskoristi dominaciju u pojedinim trenucima. 

1:1 Novak još ubedljiviji od Frica. Počistio ga je sa zemljom u prvom gemu na svoj servis. Mora se istaknuti i sportski potez Amerikanca kada je priznao da je jedan Đokovićev servis pao na liniju iako to sudija nije svirao.

0:1 Fric je uzeo prvi gem bez izgubljenog poena. Možda nije dobar znak što Amerikanac nije pogodio nijedan prvi servis, a Novak "sa nulom" ipak završio gem.

PRVI SET

13:56 Meč je počeo. Prvi servira Tejlor Fric.

13:40 Simona Halep i Džoana Konta upravo su završili svoju partiju. Očekuje se da srpski i američki teniser uskoro izađu na teren "Manolo Santana" u Madridu.

Dobro došli na tekstualni prenos meča Novak Đoković - Tejlor Fric na portalu Alo!

Novak Đoković započinje svoju avanturu u Madridu. Najbolji teniser sveta igra protiv Tejlora Frica, a Novak zna Amerikanca i sa turnira u Monte Karlu kada ga je relativno bez problema savladao.

Fric je bio bolji posle dva seta od Grigora Dimitrova, favorita u tom susretu sa 7:6(8), 7:6(4) posle sat i 50 minuta igre.