Novak Đoković
Privatna arhiva
Novak Đoković

Privatna arhiva

Novak Đoković, Foto: Privatna arhiva

I vrapci na grani znaju sportske i ljudske kvalitete Novaka Đokovića. Nije nepoznanica ni to da je Nole talentovan i u sferi muzike, što potvrđuje harmonikaš Petar Marić, koji je nedavno imao čast da Đokoviću na uvce svira na jednoj privatnoj proslavi. Orilo se tom prilikom „Ja sam momče sa Kosova“ na inicijativu najboljeg tenisera sveta!

Novak i Petar u utorak u Beogradu

Instagram

Novak i Petar u utorak u Beogradu, Foto: Instagram

Kako za naš list otkriva svetski poznati maestro harmonike, to nije bio prvi put da uveseljava Novaka i članove njegove porodice.

- Družili smo se i pre nekoliko godina u Monaku, on je i tada svirao moju harmoniku. Poznajem njegovog oca sa nekih slava na kojima smo zajedno bili. A Noleta poznajem otkako smo bili klinci. U sredu su, naime, organizovali proslavu Dejvis kup reprezentacije Srbije, bili su tamo Troicki, Tipsarević, Bozoljac i drugi... Zvali su me da im ulepšam to druženje i obojim ga muzičkim notama. Na kraju proslave zamolio sam Noleta da se slikamo, a on je tražio da proba da svira harmoniku. Priznao je da uopšte nije lako kao što izgleda i svi smo se šalili na račun toga - kaže Petar Marić.

Novak i Petar u Monaku

Privatna arhiva

Novak i Petar u Monaku, Foto: Privatna arhiva

Šta je naručivao, je l' ima sluha za muziku?

- Tražio je dosta narodnih pesama. Zna čovek šta je prava muzika. Izdvojio je novu pesmu od Milana Vasića „Ja sam momče sa Kosova“, nekoliko puta je tražio to da sviram. Ima sluha, voli muziku i veselje. Talentovan je, a poznato je da su muzika i sport povezani.

Petar - svetska zvezda

Marić je jedan od najnagrađivanijih srpskih harmonikaša. Prvak je sveta u električnoj harmonici, pobednik Svetskog kupa, nosilac brojnih nagrada na republičkim i evropskim takmičenjima. Takođe, nosi titulu ambasadora kulture republike Srbije.

- Poziv se dogodio neočekivano, stvorio sam se za 45 minuta kod njega. Ustao sam tog dana kao i svakog drugog, ne sluteći da ću doživeti takav trenutak. Isti osećaj kao kada sam osvajao svetske titule, uživao sam u trenutku. Nema mnogo ljudi tu privilegiju da sedi i druži se sa velikanima kao što je Novak - ističe srpski maestro.

Kakav je kao harmonikaš?

- Šta reći za njega, talentovan je za sve čega se dohvati. Harmoniku nije lako svirati, posebno na početku. Mora da prođe malo vremena i da se vežba. Imam najbolje moguće mišljenje o njemu, pre svega kao čoveku, a zatim i kao sportisti. Svirao sam i kada se njegov stric Goran ženio. Mislim da Nole nema osećaj kakva je on zapravo veličina, koliko je normalan, uviđavan, džentlmen - poručuje Petar Marić. 

PROČITAJTE JOŠ: