Novak Đoković
Alo/Marko Metlaš
Novak Đoković

Alo/Marko Metlaš

Novak Đoković, Foto: Alo/Marko Metlaš

- Skupilo mi se sve. Osetio sam taj neverovatan osećaj. Vratile su mi se slike iz detinjstva. Setio sam se Jelene Genčić. I nisam mogao da se suzdržim. Bile su to suze radosnice. Prezadovoljan sam svim kako je prošlo. Ogroman je uspeh mog brata Đorđa da za manje od mesec dana ovo organizuje na ovakav način. Bilo je 200 stavki za organizaciju. Stvarno ne znam da li će postati tradicija. Ne znam kako će izgledati svet tenisa posle korone. Postoji velika želja, videćemo kako će biti u Zadru. Teško da može usred sezone da se napravi dve nedelje za ovako nešto.

Novak je pričao i o potencijalnoj organizaciji ATP ili WTA turnira u Beogradu. 

- Poslednji put se ove igralo 2011. Navijači su me oduševili. Ovo je jedna od najboljih publika, retko gde sam video ovakvu publiku koja zna pravila. Potrudićemo se da dovedemo muški i ženski turnir. Komplikovano je sve to. Velika mi je želja da dovedemo turnir. Ključ je kad imate pozitivne impresije igrača u vrhu. Ide nam u korist što odlaze sa sjajnim utiscima.

Ima li li ideje gde će se održati turnir koji je otkazan zbog nemogućnosti ulaska u Crnu Goru?

- U osnovi sam hteo da obiđemo svaku zemlju SFRJ. Negde je bilo lakše, negde teže. Idemo dalje. Imamo Zadar i Banjaluku i meč u Sarajevu. Imamo ideje i lokacije. Sutra će se više znati. 

Na kraju neizvežno pitanje o nastavku teniske sezone.

- Ne znamo kad se nastavlja sezona. Teško je da to bude već na US Open, alividećemo - rekao je Novak.

 

Komentari (1)

Ala

14.06.2020 23:38

Bravo Nole!